Cinci contravenţii, dar şi dosare penale în curs de cercetare – după ziua alegerilor în Dolj

0
254

politiaAproape 1.000 de poliţişti au acţionat în judeţul Dolj, în ziua alegerilor locale, atât în preajma secţiilor de votare, cât şi în zonele cu aflux mare de populaţie, pentru menţinerea ordinii publice şi pentru cercetarea cu celeritate a sesizărilor cu caracter electoral. Reprezentanţii IPJ Dolj spun că sunt în curs de cercetare o infracţiune privind “coruperea alegătorului” (în cazul bicicletei oferite drept mită la Braloştiţa) şi  o infracţiune de “fraudă la vot, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot” (la Calafat) rămasă în forma tentativei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 5 fapte de natură contravenţională, dintre care cele mai multe semnalau continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, comercializarea ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot, prezentate deja în paginile cotidianului nostru.

 „Precizăm că, în perioada următoare, poliţiştii vor desfăşura activităţi sub coordonarea procurorilor din cadrul unităţilor de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum şi stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs. Reamintim că, pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua şi pre-ziua votului, faţă de situaţia înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracţiunile sesizate au fost cu 51% mai puţine, iar al contravenţiilor cu 53%”, a anunţat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Mai sunt însă incidente electorale cu privire la care se fac cercetări, cum ar fi dispariţia a 57 de buletine de vot, reclamată la o secţie de votare din comuna Gighera, dar şi scandalul de la Galicea Mare, petrecut la Secţia de votare nr. 350, aici fiind deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi distrugere, după ce un tânăr a fost agresat, iar maşina Olimpiei Neagoe, candidat la un loc în Consiliul Judeţean, a fost distrusă.