Ziua Independenței României, sărbătorită de elevi la Biblioteca Județeană

0
128

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” va găzdui joi, 9 mai 2019, începând cu ora 14.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, acțiunea cu titlul „Asta-i muzica ce-mi place – Carol I, domnul României”. Activitatea este organizată de Colegiul Național „Frații Buzești” și Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” prin profesorii Claudia Balaci, Melania Iacob-Calcinovsky, Traudia Chiripuș și Steliana Gecălă.

«Obiectivul acțiunii constă în marcarea celor 142 de ani trecuți de la momentul votării independenței statale a României în cadrul celor două corpuri legislative, prin prezentări și activități cu caracter educativ. Independența națională a României a fost votată în 9 mai 1877, fiind proclamată de domnitorul Carol I o zi mai târziu, în 10 mai 1877, ocazie cu care a fost instituită și decorația „Steaua României”», se precizează într-un comunicat de presă al bibliotecii.

La acțiune și-au anunțat participarea mai multe clase de elevi de la Colegiul Național „Frații Buzești”, respectiv Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova.