Ramona Bădescu lansează volumul de debut în poezie „Floare de cireș”

0
245

La Editura „Aius” din Craiova a apărut, recent, „Floare de cireș”, volumul de debut în poezie al Ramonei Bădescu. Cartea cuprinde poezii în stil haiku și un CD audio în lectura autoarei, cu muzică de inspirație japoneză. «„Floare de cireş” s-a născut dintr-o întâmplare a sufletului, surprins de ideea năstruşnică a înfloririi în mijlocul iernii. Ideea este aparent năstrușnică deoarece în Japonia primii cireşi înfloresc în luna ianuarie, spectacolul Sakura ajungând la final în luna mai», spune autoarea.

Ramona Bădescu a debutat cu versuri în revista „Convorbiri literare” de la Iași și a publicat articole și poezie în periodice („Mozaicul”, „Cetatea creștină”) și volumul de interviuri „Unde ți-e bucuria, omul lui Dumnezeu?”. Este câștigătoarea premiului I a Concursului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu” (2001). Pasiunea pentru scris, dar și pentru cuvântul rostit, s-a concretizat în apariții în presa tipărită, dar și la radio și televiziune („România liberă”, „Lumina”, Radio Oltenia Craiova, Radio Trinitas, Oltenia 3TV). În prezent este specialist în comunicare la Filarmonica „Oltenia” din Craiova.

Cărțile achiziționate până pe 16 mai vor beneficia de o reducere de 20% pentru ambele formate, fizic și digital, și vor fi expediate începând cu data de 20 mai a.c.

***

„Rădăcinile frumuseții din poemele Ramonei Bădescu se hrănesc întotdeauna cu acele trăiri sublimate ce izvorăsc din inima poetului și se revarsă ca o mireasmă spre ochiul mirat și contemplativ al cititorului. De aceea este bine să intrăm în universul ei liric cu sufletul curat, cu pași mici și discreți și cu inocența copilului care descoperă, pentru prima dată, frumusețea primăverii”. (Petrișor Militaru, în Prefața volumului)