TNC: Start la înscrierile pentru Festivalul Internațional al Tinerilor Regizori

0
139

Teatrul Național din Craiova (TNC) a anunțat, recent, deschiderea înscrierilor pentru a III-a ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori „Theater Networking Talents”, care îi aduce în centrul atenției pe regizorii de teatru absolvenți în anul universitar 2019 (actualmente studenți în an terminal de Licență sau Master) ai Facultăților de Teatru din România și străinătate. Participanții pot trimite propuneri de spectacole până pe data de 15 mai, iar rezultatele selecției vor fi anunțate pe 25 mai. Festivalul se va desfășura în perioada 27-30 iunie 2019, organizatorii urmând să deconteze cheltuielile de cazare și masă tuturor participanților.

Potrivit organizatorilor, Festivalul „Theater Networking Talents” se va desfășura „sub forma unei platforme de prezentare a tinerilor regizori, o importantă rampă de lansare pentru absolvenții specializării regie de teatru, unde participanţii își vor prezenta spectacolul de licență/disertație. Cu această ocazie, vor lua contact cu mediul teatrului profesionist, un loc de întâlnire a absolvenților nu doar cu viitori colegi și colaboratori, ci și cu manageri de teatre, directori artistici, producători independenți sau programatori de festivaluri”.

În plus, sunt oferite 25 de burse de participare pentru absolvenți de regie din ultimii zece ani, studenți, masteranzi, doctoranzi, personal academic al facultăților de teatru și 25 de burse pentru artiști colaboratori ai regizorilor de teatru: teatrologi, scenografi, compozitori, coregrafi, performeri, traducători, dramaturgi,  sound, light și video designeri.

Începând cu această ediție, juriul va fi înlocuit de un grup restrâns de profesioniști care vor susține sesiuni de feedback și workshopuri. Caracterul competițional al festivalului se va restrânge la încurajarea producătorilor teatrali prezenți la Craiova de a oferi invitații de colaborare absolvenților în stagiunile viitoare. În cazul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, directorul artistic Vlad Drăgulescu va alege la finalul festivalului un absolvent care să monteze un spectacol la Sala „I.D. Sîrbu”, în anul 2020.

Pentru înscrieri, participanții pot trimite propuneri de spectacole până pe 15 mai 2019, pe adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, împreună următoarele date: numele spectacolului sau al piesei, numele regizorului și CV-ul acestuia, link transfer cu înregistrarea spectacolului, fișa de participare completă (disponibilă pe site-ul teatrului, www.tncms.ro). Pentru cele 50 de burse, artiștii colaboratori ai regizorilor de teatru, precum și absolvenții de regie din ultimii zece ani, studenți, masteranzi, doctoranzi, personal academic al facultăților de teatru sunt așteptați să trimită până pe 5 mai 2019, la adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, numele, CV-ul și un portofoliu reprezentativ.