Secretara Şcolii „Gheorghe Bibescu” acuzată de trafic de influenţă plasată în arest la domiciliu

0
255

Judecătorii Tribunalului Dolj au decis, marţi, să-i înlocuiască arestarea preventivă secretarei Şcolii Gimnaziale Nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, Anca Daniela Chivu, cu măsura arestului la domiciliu. Hotărârea nu este definitivă astfel că inculpata nu a părăsit încă arestul IPJ Dolj. Femeia este cercetată pentru că ar fi cerut şi primit sume cuprinse între 1000 de lei şi 15.000 euro pentru a facilita angajarea unor persoane în unităţi de învăţământ din Craiova.

Magistraţii Tribunalului Dolj au hotărât, marţi, 5 aprilie a.c., să respingă propunerea procurorilor de prelungire a arestării preventive faţă de Anca Daniel Chivu, de 43 de ani, secretara de la Şcoala Gimnazială Nr. 36 Gheorghe Bibescu Craiova, şi să o plaseze în arest la domiciliu: „respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatei Chivu Anca Daniela. În baza art. 237 alin. 2 Cod procedură penală dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpata Chivu Anca Daniela cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016 până în data de 10.05.2016 inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei. Femeia nu a fost încă eliberată din arestul IPJ Dolj, întrucât hotărârea nu este definitivă.

Reamintim că, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, au început cercetarea secretarei de la Şcoala Gimnazială Nr. 36 Gheorghe Bibescu Craiova, Anca Daniela Chivu, de 43 de ani, la sfârşitul anului trecut. Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, au fost înregistrate denunţurile mai multor persoane care sesizau că femeia le-a cerut sume de bani cuprinse între 1000 lei şi 15.000 euro pentru a le facilita angajarea la diverse instituţii publice din Craiova, mai exact în alte unităţi de învăţământ, „scorul” cerut fiind în funcţie de postul vizat de doritori. Miercuri, 10 februarie a.c., la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost conduse mai multe persoane în vederea audierii şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, cercetările efectuându-se pentru probarea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă şi înşelăciune. În aceeaşi zi, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat două percheziţii pe raza municipiului Craiova, la domiciliul secretarei, dar şi la unitatea şcolară unde aceasta îşi desfăşoară activitatea, fiind găsite şi ridicate mai multe documente folosite la probarea activităţii infracţionale. În baza probatoriului administrat, în aceeaşi zi procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă de 24 ore, iar o zi mai târziu, joi, 11 februarie a.c., a fost prezentată Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a femeii pe o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită cu încă o lună. Femeia a fost trimisă în judecată la sfârşitul anului trecut, într-un alt dosar, pentru fals intelectual, după ce ar fi modificat fişa matricolă a unui elev de la „Bibescu”, tot contra cost, din câte spun anchetatorii, cauza fiind acum pe rolul Judecătoriei Craiova.