Elev sancţionat după ce a tras cu pistolul cu bile într-o colegă

0
710

Un elev de clasa a XI-a, de la Liceul Tehnic Energetic din Craiova, a fost amendat, luni, de jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, după ce a tras cu un pistol cu bile de plastic într-o colegă. Tânărul, în vârstă de 17 ani, din comuna Podari, a spus că arma este de jucărie şi nu a vrut să rănească pe nimeni, ci să facă o glumă.

Reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile (GJMb) Craiova au anunţat că au fost solicitaţi, luni, 5 martie a.c., în jurul orei 10.30, de directorul Liceului Tehnic Energetic din Craiova, pentru un incident petrecut în incinta unităţii de învăţământ. Mai exact, unul dintre elevi, în timp ce se afla în pauză, în incinta liceului, pe holul de la etajul 1 al corpului B, a tras cu bile de plastic, cu ajutorului unui pistol de jucărie, confecţionat din plastic, asupra unei colege, fără să o rănească.

Patrula de jandarmi a ajuns la liceu şi, în prezenţa directorului, a identificat elevul care a provocat incidentul, stabilind că este vorba despre O. A. G., în vârstă de 17 ani, domiciliat în comuna Podari, elev în clasa a XI-a. Acesta a fost invitat într-o sală de clasă liberă, unde i s-a solicitat să prezinte toate obiectele pe care le are asupra sa. Tânărul a scos din buzunarul pantalonilor un pistol confecţionat din material de plastic, de culoare neagră, cu lungimea totală de 16 cm şi înălţimea de 10 cm, prevăzut cu încărcător detaşabil pe bază de buton, care funcţionează cu bile din plastic. Tânărul a recunoscut totul şi a declarat că nu a vrut decât să facă o glumă, nu să rănească pe cineva.

„Elevul în cauză a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei pentru fapta săvârşită. De asemenea, pistolul de jucărie, deţinut de acesta, a fost ridicat pe bază de proces-verbal”, au precizat reprezentanţii GJMb Craiova. Jandarmii trag un semnal de alarmă, chiar dacă în această situaţie nu au fost produse pagube materiale sau vătămări corporale, asupra modului de comportament al elevilor, asupra gravităţii posibilelor urmări ale unui astfel de incident, precum şi necesitatea cunoaşterii legislaţiei în vigoare în ţara noastră.