Avertisment din partea MS: Atenţie la medicamentele cumpărate online!

0
126

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia populaţiei asupra riscurilor la care se expun cei care cumpără medicamente de pe internet. Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezintă un fenomen periculos şi greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se delimitează de orice acţiune de promovare şi comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale şi ca acţiunile de acest gen derulate în spaţiul online sunt realizate fără acordul instituţiei. „În urma identificării în spaţiul online a unor site-uri care, în mod abuziv, utilizează identitatea Ministerului Sănătăţii ca şi garant pentru promovarea şi comercializarea unor medicamente care nu au autorizaţie de punere pe piaţă, Ministerul Sănătăţii a sesizat structurile abilitate să soluţioneze acest caz şi să ia măsurile care se impun”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Pentru orice afecţiune, pacienţii trebuie să se adreseze medicului pentru a le fi prescris tratamentul corect. Autorităţile atrag atenţia că automedicaţia poate duce la efecte negative şi consecinţe pe termen lung asupra sănătăţii.