“Spulberaţi” în staţia de tramvai

1
151

Cinci persoane, între care doi minori, au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, ieri după-amiază, din pricina unui şofer prea grăbit. Acesta – un craiovean de 23 de ani – a pierdut controlul Mercedes-ului pe care îl conducea şi a intrat în refugiul staţiei de tramvai din vecinătatea PECO Petrom, de pe Calea Severinului, unde erau strânse mai multe persoane. După accident, tânărul şi-a abandonat autoturismul şi a fugit, însă s-a prezentat la sediul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova şi le-a spus poliţiştilor că a fugit de frică să nu fie luat la bătaie de martori tragediei pe care o provocase. Din fericire, numai unul dintre răniţi s-a ales cu leziuni ceva mai grave, restul având doar răni uşoare.

Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, ieri după-amiază, în jurul orei 14.00, Dumitru Preda, de 23 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Anglia, pe strada “Pelendava”, dinspre Craioviţa Nouă către hipermarketul “Real” după ce a virat pentru a intra pe Calea Severinului, din cauza vitezei cu care se deplasa a pierdut controlul direcţiei de mers şi a trecut peste refugiul pentru pietoni din staţia de tramvai, unde a lovit în plin cinci persoane.

Autoturismul scăpat de sub control a ajuns pe celălalt sens de mers, unde a izbit un Volkswagen Jetta, care era oprit la semafor. Imediat după producerea accidentului, şoferul Mercedesului şi-a abandonat maşina şi a fugit de la faţa locului, fără să mai vadă care este starea victimelor. A rămas acolo femeia care se aflase cu el în maşină şi pe care oamenii o acuzau că ar fi fost la volan, asta deoarece coborâse pe partea stângă.

Martorii evenimentului au sunat la 112, la faţa locului ajungând mai multe echipaje de poliţişti de la Rutieră, dar şi ambulanţe, care au transportat toţi cei cinci răniţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. S-a stabilit că victimele sunt Gheorghiţa Nica, de 61 de ani, din comuna Cetate – care s-a ales cu o fractură la un picior – Silvia M., de 16 ani, Ana Licuţ, de 56 de ani, din Craiova, Marius Răduţ, de 33 de ani, din Craiova, şi Costinel F., de 16 ani, din Craiova, cei din urmă suferind, din fericire, doar leziuni uşoare.

După finalizarea cercetării la faţa locului, poliţiştii Biroului Rutier au luat-o pe pasagera din Mercedes la sediul unităţii, pe strada “Câmpia Islaz”, astfel că reuşiseră să afle identitatea conducătorului auto. Ulterior şi-a făcut şi el apariţia şi le-a spus oamenilor legii că a fugit de frică să nu fie luat la bătaie de martorii accidentului. Poliţiştii l-au testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ, iar acum îl cercetează, în stare de libertate, pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

1 COMENTARIU

  1. Asa ne trebuie, acceptam toti incompetenti sa circule pe drumurile publice cu jafuri de masini si experienta putina!

Comments are closed.