“Dar cu drag de mărţişor”

0
284

Elevii din Craiova au donat 5.000 de mărţişoare şi au pictat icoane, venind astfel în sprijinul Oanei Neacşu, elevă a Colegiului Naţional “Carol I” din Craiova, care este bolnavă de leucemie şi are nevoie de 136.000 de euro pentru tratamentul pe care îl urmează în Israel.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul campaniei umanitare “Dar cu drag de mărţişor”, demarată la data de 8 februarie a.c. de Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, patronată de Mitropolia Oltenia, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Romanescu”.

Timp de o lună, elevii din şcolile şi liceele craiovene au donat mărţişoare şi icoane pictate de ei, care vor fi expuse spre vânzare la Teatrul Liric “Elena Teodorini” în data de 13 martie a.c. “Au fost donate de elevi 5.000 de mărţişoare, unele din acestea urmând să fie prezentate la expoziţie. Încă de la începutul campaniei mărţişoarele au fost distribuie în şcoli, iar cei care au vrut să se implice în acest caz au dat pentru un mărţişor sume care au pornit de la un leu. Sumele nu sunt fixe, diferă în funcţie de posibilităţile fiecărei persoane”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.

Expoziţie cu vânzare de icoane şi mărţişoare

Banii obţinuţi din vânzarea obiectelor realizate de elevi vor fi donaţi pentru tratamentul Oanei Neacşu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Carol I”, diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică, care are nevoie urgentă de un transplant medular allogeneic în străinătate. De trei săptămâni Oana se află internată la o clinică din Israel, însă costul tratamentului este de 136.000 de euro, sumă pe care familia nu o poate achita. Până în acest moment au fost adunaţi jumătate banii necesari. «Campania “Dar cu drag de mărţişor”, demarată de Fundaţia “Cuvântul care zideşte”, urmăreşte strângerea de bani pentru a o ajuta pe Oana. Chiar dacă nu ne aflăm la prima acţiune caritabilă, este pentru prima dată când elevii din Craiova donează icoane pictate chiar de ei. Ideea ne-a venit în momentul în care o elevă de la Palatul Copiilor, neputând să participe la confecţionarea mărţişoarelor, a donat o icoană pe care o pictase», a adăugat Cristina Stamatoiu.

Acţiunea umanitară se va încheia la data de 13 martie, cu un spectacol de muzică şi dans, dar şi cu o expoziţie de icoane şi mărţişoare, cu vânzare, care se vor desfăşura la Teatrul Liric „Elena Teodorini”, începând cu ora 16.00. La spectacol vor participa elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiu Naţional „Elena Cuza” din Craiova. Invitat special este Cristian Sanda, participant la Vocea României şi elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Carol I”. Preţul biletului este de 10 lei.

Cei care vor să o ajute pe Oana Neacşu pot face donaţii în contul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte” – RO74 RNCB 0140 0184 5689 0003.