Arestaţi preventiv pentru furt calificat

0
142

Doi tineri din comuna Cârna, din care unul minor, au fost arestaţi preventiv în cursul zilei de sâmbătă pentru furt calificat după ce poliţiştii au stabilit că, timp de aproximativ două săptămâni, aceştia, împreună cu un alt minor, au pătruns de mai multe ori într-o gospodărie din localitate de unde au furat bunuri în valoare totală de aproximativ 4.000 lei.

Poliţiştii din comuna Cârna au fost anunţaţi, vineri după-amiază, de preotul din localitate, despre faptul că persoane necunoscute au sustras bunuri în valoare de aproximativ 4.000 lei din locuinţa lui Ştefan Tudor, de 60 de ani, din Slatina, judeţul Olt. Bărbatul nu locuieşte în comuna Cârna, gospodăria fiind lăsată în grija preotului. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, din locuinţa părţii vătămate fiind sustrase 1.500 kg grâu, patru butelii de aragaz şi trei ferestre tip termopan cu accesorii complete. Poliţiştii au demarat cercetările şi au stabilit că autorii sunt Florentin Mincu, de 22 de ani, Lionel Gabriel Cherciu, de 16 ani şi Toma B., tot de 16 ani, toţi don localitate. “În urma investigaţiilor întreprinse de poliţişti împreună cu o echipă operativă din cadrul Poliţiei Segarcea au fost identificaţi făptuitorii, respectiv trei tineri din localitate. Din verificările efectuate s-a stabilit că aceştia, în perioada 23 februarie – 4 martie a.c., au pătruns în repetate rânduri în locuinţa respectivă, de unde au sustras bunurile în valoare de aproximativ 4.000 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin.

Cei trei tineri au fost aduşi la sediul Poliţiei pentru audieri, li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Sâmbătă, Mincu şi Cherciu au fost prezentaţi Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă, iar în baza probatoriului administrat instanţa i-a emis mandat pentru 29 de zile lui Florentin Mincu, în timp ce faţă de Lionel Cherciu s-a dispus arestarea preventivă pentru 19 zile, Toma B. fiind cercetat, în continuare, în stare de libertate, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.