16 permise de conducere reţinute pentru alcool

0
133

Poliţiştii doljeni au organizat şi la acest sfârşit de săptămână o razie cu efective mărite, pe drumurile din judeţ, dar şi pe arterele de circulaţie din municipiu, pentru prevenirea evenimentelor rutiere provocate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Este a cincea acţiune de acest gen desfăşurată în ultima perioadă şi şoferii tot nu se învaţă minte, oamenii legii reţinând 16 permise de conducere pentru alcool. În plus, au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 35.000 lei.

În noaptea de vineri/sâmbătă, între orele 23.00 şi 02.00, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au organizat o acţiune cu efective mărite pe raza judeţului, având ca principal scop prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. “În cadrul acestor activităţi, poliţiştii au oprit în trafic, pentru verificări, 900 de autoturisme, au legitimat peste 1000 de persoane, fiind constatate 9 infracţiuni pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi Legea 61/1991 a ordinii şi liniştii publice. În plus, au fost constatate 177 de încălcări de natură contravenţională a prevederilor legale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 34.860 lei”, ne-a declarat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. În cele câteva ore cât a durat acţiunea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 18 permise de conducere reţinute, 16 dintre acestea pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, între cei depistaţi băuţi la volan s-au aflat Florian Nicolici, de 43 de ani, din comuna Argetoaia, care conducea un autoturism Dacia având o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, Iulian Giurcă, de 30 de ani, din Craiova, care conducea prin municipiu o Dacie având o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat şi Sorinel Stancu, de 39 de ani, din comuna Bratovoieşti, oprit pe strada “Arieş” din municipiu de către poliţişti, în urma testării stabilindu-se că avea o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei şoferi au fost conduşi la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-au ales cu dosare penale.

“Campionul” a fost depistat însă de poliţişti cam la o oră după încheierea acţiunii. Astfel, în noaptea de vineri/sâmbătă, în jurul orei 03.00, o echipă de siguranţă publică a Secţiei 2 Poliţie l-a oprit pentru verificări, pe bulevardul “1 Mai” din Craiova, pe Gabriel Andrei, de 20 de ani, din municipiu, care conducea un Matiz. Poliţiştii l-au testat cu etilotestul, rezultând o concentraţie record de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea probelor biologice, s-a ales cu dosar penal şi a rămas şi fără permisul de conducere.