Bancu: “Va fi meci frumos cu Viitorul, ca de fiecare dată”

0
191

Despre partida de duminică, dintre Universitatea Craiova şi Viitorul, Nicuşor Bancu a declarat: „Pot să spun că întâlnim o echipă foarte bună, cu siguranţă va fi un meci frumos, aşa cum a fost de fiecare dată când am jucat cu Viitorul. Sper să ne impunem, importantă este victoria, fiindcă ne-ar asigura în mare măsură locul în play-off. Atât timp cât nu suntem matematic în play-off, nu trebuie să tratăm meciurile decât foarte serios. Cum am jucat acasă cu Gaz, cu determinare, aşa trebuie să o facem şi la Ovidiu. Am mai jucat acolo pe vânt, ne-au dat gol şi din corner, va fi foarte greu în condiţiile meteo care vor fi”.

Bancu va fi din nou adversarul olandezului Bradley De Nooijer, duminică, prima întâlnire după scandalul de rasism de la meciul din tur, când Bancu a fost acuzat că i-a adresat cuvinte cu tentă rasistă fundaşului stânga de la Viitorul.

„S-a lămurit totul, nu vreau să mai vorbesc despre asta, ştiţi ce am păţit eu după ce s-a creat în jurul acelui moment. Nu am ţinut eu ranchiună celui care mi-a rupt piciorul atunci (Şeroni, n.r.), cu atât mai puţin acum. E un meci de fotbal şi atât, nu ne gândim la altceva” a spus „Bancone”. El a fost sancţionat cu 10.000 lei pentru declaraţii rasiste, iar clubul Universitatea Craiova tot cu 10.000 de lei de CNCD pentru atitudinea pasivă în acest caz.

Nicuşor Bancu speră să se fi reglat conturile între galeria Craiovei şi portarul Mirko Pigliacelli şi spune că nu i-ar ceda banderola italianului, deoarece este o mare onoare să fii căpitan la Craiova. „Nu cred că e cazul să mediez eu o întâlnire, cred că Mirko s-a întâlnit cu Peluza Nord şi au lămurit lucrurile şi nu cred că e cazul să intervin eu. Au promis că totul va fi bine şi cred că aşa va fi. Dacă plec de la Craiova poate i-aş da banderola, altfel nu! Cine nu şi-ar dori să fie căpitan la Universitatea Craiova?” a spus Bancu. În mesajele publicate de Peluza Nord, portarul italian le solicita suporterilor să pună presiune pentru ca el să devină căpitanul Craiovei.

Căpitanul Ştiinţei este exasperat de criticile care i s-au adus de când face parte din lotul României şi spune că va răspunde doar pe teren. „De doi ani şi ceva de când sunt la naţională se spun tot felul de lucruri despre mine. Oricât de bine aş juca, tot asta aud despre mine, dar şi despre alţi colegi. Încerc să-mi fac treaba cât pot de bine, poate aşa reuşesc să le închid astfel gura” a declarat Bancu. În ultima perioadă, s-a bătut monedă pe naturalizarea a doi funsaşi stânga, Camora şi Junior Morais, despre ultimul Marius Şumudică spunând că este o clasă peste Nicuşor Bancu.