Papură: „Cu o victorie la Viitorul avem şanse mari pentru play-off”

0
183

Universitatea Craiova joacă în deplasare cu Viitorul, duminică, de la ora 20, iar antrenorul oltenilor, Cornel Papură, a prefaţat acest duel, fiind convins că va fi unul spectaculos, deoarece se întâlnesc două echipe ofensive, preocupate de atac.

„Ne aşteaptă un meci dificil, suntem două echipe care se luptă pentru play-off, important este să ne concentrăm, să ne mobilizăm şi să reuşim un rezultat bun. Orice punct e binevenit. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, care are posesie, tot timpul au fost meciuri frumoase între Universitatea şi Viitorul, fiindcă suntem două echipe preocupate să joace, e bine pentru fotbal, nu suntem genul de echipe care sacrifică spectacolul pentru rezultat. Viitorul este o formaţie cu un sistem de joc bine pus la punct şi asta face ca an de an să fie în play-off chiar dacă le pleacă mereu jucători. Indiferent cât de mulţi jucători au vândut, ei tot au fost în prima parte a clasamentului” a declarat tehnicianul oltean.

Papură spune că nu este asigurată prezenţa în play-off, dar oricum nu consideră o mare realizare acest lucru, Craiova având obiective mai îndrăzneţe. „Cu o victorie intrăm cu şanse mari pentru play-off, nu pentru titlu. Ca să lupţi pentru titlu, trebuie să fii în play-off, fiindcă orice echipă din play-off va avea şanse la titlu. Matematic, nu este nimic decis. O calificare în play-off nu mi se pare mare lucru, fiindcă dacă vrem ceva, atunci trebuie să câştigăm fiecare meci. Lupta pentru play-off este încă deschisă, noi trebuie să tratăm orice meci cu determinate, agresivitate, să arătăm ca nişte profesionişti” a spus antrenorul Craiovei. Anul trecut, Papură a preluat echipa de pe locul 3 şi a terminat pe locul 4, Universitatea ajungând să depindă de finala Cupei României, dintre Viitorul şi Astra, pentru a participa în cupele europene.

După ce Fortes a fost împrumutat în Maroc, iar lui Roman i s-au descoperit probleme cardiace, Universitatea a ajuns să se bazeze pe postul de atacant central pe Koljic, jucător nerefăcut total şi care vine după mai multe accidentări grave, şi pe puştii Niţu şi Markovic. Despre acest lucru, Cornel Papură a declarat: „Important este să vedem cât poate să joace Koljic, ce nivel fizic are. Am ajuns în situaţia asta în atac, să depindem de doi puşti şi de un jucător care a evoluat puţin în ultimul an. S-a întâmplat acest lucru cu Roman, are problemele care se ştiu, să vedem care va fi starea lui. Trebuie să o reglăm cumva, să vedem ce posibilităţi avem, poate apelăm la vreun transfer”.

Despre scandalul dintre Pigliacelli şi galerie, Papură a spus: „Sperăm că lucrurile se vor calma şi nu cred este vorba despre cine are sau nu dreptate. Tot ce contează este să vedem cum facem să reuşim ceva mai bun pentru Universitatea Craiova. Sper să se împace toată lumea, să se pună de acord, nu are nicio importanţă că o parte sau alta are dreptate, este important să ajungem la un consens şi să încurajăm Universitatea Craiova.”