Elevii de la Colegiul Național „Fraţii Buzeşti” s-au întors cu premii şi medalii

0
326

Elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” au obţinut, în ultima perioadă, premii importante la diverse concursuri desfăşurate la nivel naţional, ceea ce atestă valoarea educaţiei din această unitate de elită a învăţământului din România.

Elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, pregătiţi de profesorii  Mihai Dicu, Marius Nicoli, Marin Popa şi Lucian Tuţescu, au participat la Concursul Naţional de Matematică şi Informatică „Grigore Moisil”, ediţia a XI-a, desfăşurat la Urziceni, în perioada 2-4 februarie 2018.

 „Copiii noştri s-au prezentat cu un palmares impresionant: la Informatică am avut trei premii I (Ruxandra  Nanu, Emanuel Dicu, Ovidiu Badea), plus un loc II, obţinut de Radu Mircea, iar la Matematică am avut două premii I (Emanuel Crăciunescu, Denisa Drăghia), plus un „argint”, obţinut de Răzvan Drăghici, urmat de „Menţiune”, obţinută de Alexandru Pascu. Este o încununare a eforturilor elevilor şi profesorilor, care doresc să păstreze Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” pe aceleaşi coordonate de seriozitate, perseverenţă şi excelenţă, cele care ne-au construit reputaţia naţională şi internaţională”, a precizat prof. Carmen Lucia Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din  Craiova.

Nu putem trece peste performanţa realizată de Giulia Maria Bulugean, elevă în clasa a X-a E, la acelaşi prestigios colegiu, care a obţinut Medalia de Bronz, la seniori, la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 2-5 februarie la Gura Humorului, în judeţul Suceava. Bronzul vine după ce eleva buzeşteană s-a clasat pe primul loc la faza judeţeană. Giulia Maria Bulugean s-a pregătit în cadrul „Astrobotic Club”, care fiinţează la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, coordonat de prof. Octavian Georgescu, dar şi în cadrul Centrului de Excelenţă.