Concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi: 11 participanți, 1 câștigător

0
125

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova a anunțat, recent, rezultatele Concursului de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români. La această ediție, a VIII-a, 2017, au participat 11 proiecte, câștigător fiind desemnat „WHITE ROOM” de Alexandra Badea, traducerea Cristina Toma, multimedia Marian Mina, un spectacol de Florin Caracala.

«În faza finală de dezbatere, juriul constituit din experți și profesioniști ai teatrului, a remarcat și ale două proiecte: „Tigru” de Geanina Cărbunariu (regia Mădălin Hîncu, scenografia Răzvan Bordoș) și „Mustața lui Hitler” de Mihai Ignat (regia Laura Moldovan, decor Szoke Zsuzsi, costume Evelyn Hotykai). Juriul încurajează participarea acestor regizori și la edițiile viitoare», menționează reprezentanții instituției.

 Proiectul inițiat de Naționalul craiovean constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol în Sala studio „Ion D. Sîrbu”. Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani, iar textul proiectului să aibă la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și cu maximum opt personaje.