Craioveanul care a vrut să mituiască doi polițiști cu 500 de euro, menținut în arest preventiv

0
365

Magistrații Tribunalului Dolj au respins, ieri, cererea de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă, formulată de Antonio Sărdaru, tânărul de 22 de ani, din Craiova, care a vrut să mituiască doi polițiști de la Rutieră cu 500 de euro: „Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive dispuse față de inculpatul Sărdaru Antonio ca nefondată. Cu contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința camerei de consiliu, 06.02.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Astfel, craioveanul rămâne în spatele gratiilor, iar dosarul este acum analizat în camera preliminară a instanței.

Reamintim că pe 23 ianuarie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Antonio Sărdaru, de 22 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după ce a oferit unui echipaj de poliție suma de 500 euro pentru a nu-i fi întocmit dosar penal unui văr, depistat conducând fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Mai exact, pe 9 ianuarie a.c., Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj a fost sesizat de I.P.J. Dolj cu privire la faptul că un echipaj format din doi agenţi de la Biroul Poliţiei Rutiere, a oprit în trafic, pe Calea București din Craiova, un autovehicul Range Rover condus de Moise Sărdaru, în vârstă de 18 ani, fără a deţine permis de conducere şi aflat sub influenţa alcoolului. În timpul întocmirii actelor de constatare, la sediul Poliţiei s-a prezentat Sărdaru Antonio, care le-a oferit agenţilor de poliţie suma de 500 euro, pentru a nu i se întocmi dosar penal lui Moise, însă agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, Sărdaru fiind prins în flagrant imediat după ce le-a dat banii polițiștilor de ofițerii anticorupție împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.