Percheziţii în Craiova şi Leu în cazul şoferului fugar din Brazda lui Novac

0
427

Poliţiştii doljeni au făcut, ieri, mai multe percheziţii în Craiova, dar şi în comuna Leu, în cazul accidentului petrecut pe 20 ianuarie, în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Este vorba despre şoferul care a lovit o fetiţă de 1 an şi 7 luni, şi pe tatăl ei, ambii aflaţi pe trecerea de pietoni, apoi a dispărut. Există suspiciuni că autorul ar fi dezmembrat maşina, un Mercedes, potrivit martorilor, ca să-şi acopere urmele. Mai multe persoane au fost audiate la Poliţie, după finalizarea percheziţiilor, însă autorul faptei nu a fost prins. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că este vorba despre activităţi de cercetare desfăşurate în dosar şi vor oferi mai multe detalii când vor finaliza verificările.

Reamintim că o fetiţă, în vârstă de un an şi şapte luni, şi tatăl său, de 33 ani, au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, sâmbătă, 20 ianuarie, seara, după ce au fost răniţi, în timp ce traversau strada, pe trecerea de pietoni, în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, din cercetările efectuate s-a stabilit că şoferul unui autoturism care circula dinspre Gară către Brazdă ar fi încercat să evite impactul cu un alt autoturism care a oprit pentru a acorda prioritate pietonilor la trecerea de pietoni, însă a virat stânga şi l-a lovit pe bărbat şi pe fiica sa, care se afla pe o bicicletă.

Victimele au fost preluate de o ambulanţă şi transportate la spital, unde s-a stabilit că fetiţa a fost rănită grav, în timp ce tatăl ei a scăpat cu leziuni uşoare. După producerea accidentului, şoferul a fugit de la faţa locului şi până aseară nu fusese depistat, deşi, încă de la momentul respectiv, poliţiştii şi martorii confirmaseră că şoferul fugar conducea un autoturism Mercedes.