Irakian ascuns într-o maşină, descoperit la PTF Calafat

0
97

Poliţiştii doljeni din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit într-un autoturism, ascuns sub o pătură, un cetăţean irakian care intenţiona să treacă ilegal frontiera de stat a României.

Conform reprezentanţilor STPF Dolj, în cursul zilei de miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, s-au prezentat pentru a intra în ţară doi cetăţeni irakieni, călătorind cu un autoturism marca Volkswagen, cu numere de înmatriculare olandeze. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport poliţiştii de frontieră au descoperit între bancheta din spate şi scaunele din faţă, acoperită cu o pătură şi bagaje, o persoană de sex masculin. În urma cercetărilor s-a stabilit că acesta este cetăţeanul irakian Ibrahim F., în vârstă de 39 ani. Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că este posesor al unui permis de rezidenţă german care i-a fost furat într-o discotecă din Sofia, motiv pentru care a apelat la cei doi prieteni pentru a-l transporta în Germania.

Cetăţeanului irakian nu i s-a permis intrarea în ţară, iar conform protocolului româno-bulgar persoanele şi documentele au fost preluate de poliţia de frontieră bulgară în vederea continuării cercetărilor, după cum au precizat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.