Se apropie faza judeţeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”

0
366

Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus” are, deja, stabilit programul pentru anul şcolar 2019 – 2020, competiţia fiind destinată elevilor din cls. V- XII. Astfel, etapa judeţeană se va desfăşura în ziua de 18.01.2020, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu” din Craiova, în intervalul orar 10:00 – 13:00, elevii având acces în sălile de examen în intervalul orar 09:00 – 09:30.

Olimpiada asigură, prin cele două secţiuni, abordarea transdisciplinară a comunicării (lingvistice şi culturale), antrenând elevii într-o competiţie bazată pe logică, analogie şi conexiuni culturale. Secţiunea I – de exerciţiu – este destinată cursanţilor din gimnaziu, iar, cea de-a II-a, de performanţă, celor din învăţământul liceal.

Lucrările vor fi evaluate de către specialişti ai Institutului de Lingvistică al Academiei Române, iar rezultatele vor fi afişate la avizierul Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Bibescu”. Norma de reprezentare, pentru etapa naţională, pentru fiecare judeţ, va fi de câte doi elevi, atât la gimnaziu, cât şi la liceu. Concurenţii care se vor situa pe primele patru locuri la etapa naţională, în ierahia de performanţă, vor participa la etapa internaţională a olimpiadei.