117 milioane de euro pentru  activitățile de solidaritate

0
3399

Un buget preconizat de 117 milioane de euro va fi disponibil pentru a sprijini activitățile de solidaritate, deschizând noi oportunități pentru tineri de a se implica într-o gamă largă de domenii.

În doar trei ani, peste 175.000 de tineri s-au înregistrat în baza de date a Corpului european de solidaritate, trimițând un mesaj clar că sunt pregătiți să sprijine persoanele și comunitățile aflate în dificultate. Peste 30.000 de tineri au participat deja la proiecte pe teren. Acest lucru arată că tânăra generație se angajează să ne ajute să construim o societate cu un grad mai ridicat de coeziune. Odată cu cererea de propuneri pentru 2020, UE sprijină organizațiile care permit tinerilor înregistrați să se implice acolo unde este necesar, câștigând în același timp experiențe neprețuite.”, a subliniat Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport.

Acțiunile eligibile pentru finanțare sunt proiecte de voluntariat, parteneriate de voluntariat, echipe de voluntariat în domenii prioritare, stagii, locuri de muncă și alte proiecte de solidaritate. Organismele publice și private cu sediul în țările participante, care au primit ,,eticheta de calitate relevantă”, pot solicita finantare pentru derulartea de proioecte. În plus, grupurile de tineri înregistrați pe portalul Corpului european de solidaritate pot solicita să primească sprijin financiar pentru a-și pune în aplicare propriile proiecte în comunitățile locale.