Filtre rutiere în judeţ pentru monitorizarea stării drumurilor

0
300

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj au fost dispuse măsuri speciale pentru a veni în sprijinul şoferilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, ca urmare a poleiului. Astfel, ieri-dimineaţă, au fost instituite 36 de filtre rutiere pe drumurile din judeţ, care vor fi activate şi în perioada următoare, în funcţie de avertizările meteorologilor.

Astfel, ieri-dimineaţă, de la ora 5.30, şi până în momentul în care fenomenul de lapoviţă şi polei s-a diminuat, în judeţul Dolj au fost instituite 36 de filtre rutiere, formate din poliţişti de la formaţiunile de poliţie rutieră şi ordine publică, în zonele critice, pentru asigurarea fluidizării traficului şi pentru a veni în sprijinul şoferilor cu recomandări şi informaţii privind starea drumurilor. Peste 150 de poliţişti au acţionat în filtrele instituite, dar şi în mai multe echipaje mobile care au patrulat în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere, pentru creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier. Filtrele rutiere vor fi activate în funcţie de necesităţi şi în perioada următoare.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo în vigoare pe traseul pe care îl aleg, cu privire la orarul de zbor sau cu privire la mersul trenurilor. Este important ca înainte de a porni la drum, fiecare conducător auto, profesionist sau amator, să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece. În plus, oamenii legii atrag atenţia conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, atât în timpul deplasării, cât şi în momentul traversării arterelor rutiere care obligatoriu trebuie făcută doar prin locurile special amenajate şi după o temeinică asigurare.