La judecată după ce a încercat să mituiască un poliţist

0
120

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Nicu Soreanu, de 31 de ani, bărbatul din comuna Dioşti care a vrut să mituiască un poliţist din localitate cu 1.200 de lei pentru a scăpa de dosar penal. Dosarul a fost înregistrat luni, 5 ianuarie, la Tribunalul Dolj, primul termen fiind stabilit pentru 14 ianuarie a.c.

Reamintim că Nicu Soreanu, în vârstă de 31 de ani, din comuna doljeană Dioşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi, 2 septembrie 2014, seara, după ce a încercat să-i ofere unui poliţist din cadrul  Postului de Poliţie Dioşti suma de 1.200 lei pentru a nu înregistra un dosar penal întocmit pe numele său.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, pe 1 septembrie, în jurul orei 18.00, un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Dioşti a informat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de Nicu Soreanu, de 31 de ani, din comuna Dioşti, care i-a propus să îi dea o sumă de bani pentru a nu înregistra un dosar penal. Dosarul fusese întocmit de agentul de poliţie în cursul aceleaşi zile, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În baza sesizării poliţistului, conducerea IPJ Dolj i-a anunţat pe ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, iar marţi a fost constituit un colectiv format din poliţişti din cadrul DGA, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj şi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a organizat flagrantul. Nicu Soreanu a fost prins în flagrant, în sediul Postului de Poliţie, în momentul în care i-a înmânat agentului suma de 1.200 lei pentru a nu înregistra dosarul penal. Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Tribunalul Dolj a respins propunerea de arestare preventivă a bărbatului, dispunând faţă de el măsura controlului judiciar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările, iar acum, la început de an, l-au trimis în judecată pe Soreanu, care este sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Primul termen de judecată al cauzei a fost stabilt pentru 14 ianuarie a.c.

Pe 1 septembrie 2014, la ora 16.45, poliţiştii din comuna Dioşti aflaţi în executarea serviciului de patrulare prin comună au observat, pe strada „Morii”, un autoturism avariat care intrase într-un gard de lemn al unei locuinţe. Poliţiştii au identificat conducătorul auto în persoana lui Nicu Soreanu, de 31 de ani, din comuna Dioşti, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că acesta, în timp ce conducea autoturismul, neavând experienţa necesară pentru că nu poseda permis de conducere, a pierdut controlul volanului şi a lovit un gard din lemn.