Ponta: „Europarlamentarul Brok e demagog, iresponsabil, populist”

0
189
Elmar Brok

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că europarlamentarul german Elmar Brok este „demagog, iresponsabil şi populist”, are o gândire „nazistă, fascistă”, la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei. „Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populişti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori şi în România şi erau foarte bine mediatizaţi de presa băsistă, ca nişte extraordinari europarlamentari. Dar, cu această ocazie, am aflat ce gândesc despre români: că trebuie să ne amprenteze, că trebuie să fim toţi eventual ţinuţi în spatele unor garduri electrificate. Ăştia sunt prietenii lui Macovei. Ce vă miră? De fapt, şi gândesc la fel. O gândire nazistă. Şi doamna Macovei are o gândire fascistă, nazistă. Şi domnul Brok la fel. Cine se aseamănă, se adună”, a spus Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a reiterat, ieri, decizia PSD de a solicita o poziţie oficială din partea Parlamentului European, dar şi a grupului PPE, cu privire la declaraţiile făcute de eurodeputatul Elmar Brok cu privire la amprentarea imigranţilor. „Legat de declaraţiile lui Elmar Brok, suntem foarte hotărâţi să îi cerem demisia din funcţiile pe care le deţine. (…) Vom cere Parlamentului European să se dezică de afirmaţiile lui Elmar Brok şi să ia o poziţie oficială şi grupul PPE, din care acesta face parte, să aibă de asemenea o poziţie oficială”, a spus Ivan înainte de şedinţa BP a PSD. Ivan a ţinut să precizeze că astfel de discuţii în cadrul Parlamentului European ar trebui descurajate.

„Declaraţia sa încalcă toate principiile pentru care ne luptăm de atâţia ani de zile. Este inacceptabil ca un europarlamentar cu atâta vechime, experienţă, care ocupă funcţii atât de importante să facă astfel de declaraţii. Trebuie să descurajăm astfel de discuţii în PE. Suntem conştienţi că urmează o perioadă foarte tensionate, cu alegeri europene în toate cele 28 de state ale UE, iar tema imigranţilor este una sensibilă în câteva state membre. Vrem să descurajăm măcar în PE astfel de dezbateri care nu fac decât să denigreze pe nedrept românii şi bulgarii”, a conchis Ivan.

Eurodeputatul german Elmar Brok, din partea Uniunii Creştin-Democrate, a propus repatrierea imigranţilor din Europa de Est care sosesc în Germania pentru a scăpa de sărăcie şi înregistrarea amprentelor lor pentru a-i împiedica să mai revină, a informat agenţia EFE.