Handbal (f): România, învinsă de Norvegia în primul meci de la Euro

0
176

Naţionala României a fost învinsă de Norvegia, scor 21-23 (11-13), luni seară, la Helsingborg, în primul său meci din Grupa D a Campionatului European din Suedia.

Campioana europeană şi mondială a câştigat un meci în care diferenţa a fost făcută de  greşelile numeroase făcute de tricolore. România nu a ştiut să profite de numeroasele momente favorabile pe care le-a avut, în special cele în superioritate numerică.

Jucătoarele noastre au făcut un prim sfert de oră excelent şi au obligat Norvegia la o cursă de urmărire. Echipa antrenată de Martin Ambros a condus ultima oară în min. 13, cu 7-6, după care a încasat trei goluri la rând, scorul devenind 9-7 pentru Norvegia (16). Scandinavele au condus apoi la patru goluri, 13-9 (25), intrând la pauză cu un avans înjumătăţit, 13-11.

Naţionala României s-a apropiat la o singură lungime, 14-15 (40), după care însă timp de opt minute nu a marcat decât o singură dată, încasând cinci goluri, 15-20 (48). Tricolorele au venit apoi la două goluri, 19-21 (54), dar nu au reuşit mai mult, respectiva diferenţă rămânând pe tabelă şi la final.

Nora Mork, autoare a 7 goluri, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Au evoluat echipele: 
România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu – Aneta Udriştioiu, Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2 goluri), Crina Pintea, Eliza Buceschi (4), Cristina Neagu (6), Cristina Florică, Cristina Laslo, Ana Maria Iuganu (2), Cristina Zamfir (2), Oana Manea, Mădălina Zamfirescu, Florina Chintoan, Laura Chiper (5). Selecţioner: Martin Ambros.
Norvegia: Kari Aalvik Grimbo, Silje Solberg – Veronica Kristiansen (5), Vilde Ingstad, Nora Mork (7), Marit Malm Frafjord (1), Silje Waade, Amanda Kurtovic (1), Camilla Herrem (5), Marta Tomac (1). Selecţioner: Thorir Hergeirsson.

În celălalt meci al grupei, Rusia, campioana olimpică, a dispus cu 32-26 de Croaţia.

Miercuri vor avea loc partidele din runda a doua, România – Rusia (19,30) şi Croaţia – Norvegia (21,45). Primele trei clasate se vor califica în faza a doua a grupelor.

Tot luni, în startul Grupei C, Cehia a produs o imensă surpriză depăşind Ungaria, 27-22 (13-10), iar Danemarca s-a impus la limită în încleştarea cu Muntenegru, 22-21 (14-11).