CFR Cluj, umilită de AS Roma

0
521

În disputa de joi seara, de pe Olimpico, campioana României a fost zdrobită de Roma, scor 5-0, reprezentând cea mai drastigă înfrângere din istoria CFR-ului din cupele europene de până acum.

Cu probleme de lot indiscutabile, Dan Petrescu a fost nevoit să improvizeze formula de start:Cristi Manea a trecut fundaş central, Itu a fost titularizat, în premieră în Europa League iar Denis Ciobotariu a debutat în UEL. Problemele de lot invocate de Dan Petrescu s-au arătat cât se poate de serioase pe parcursul meciului mai ales în defensiva CFR-ului, unde cei doi titulari de drept lipseau.  Astfel italienii au pus presiune pe formaţia ardeleană încă din primul minut al partidei în care Spinazzola a patruns în careul CFR-ului şi a centrat pentru reluarea cu capul a lui Henrikh Mkhitaryan. Ceilalţi marcatori ai romanilor sunt Roger Ibanez, Borja Mayoral cu o dublă şi Pedro.

După a treia rundă disputată până în momentul de faţă CFR a pierdut prima poziţie iar formaţia lui Dan Petrescu a trecut pe locul 3, din cauza diferenţei de golaveraj a elveţienilor de la Young Boys.

CFR Cluj e obligată să câştige meciurile directe cu cei de la CSKA Sofia şi Young Boys pentru a putea să spere la o calificare de pe locul secund al grupei A.

Prestaţia celor de la CFR din seara trecută este fără dar şi poate rezultatul contextului epidemiologic actual dar şi al strategiei de transferuri realizată până acum de Dan Petrescu, ignorând de a lungul timpului jucători cu potenţial care îl puteau ajuta în seara trecută.

 

Clasamentul grupei A

 

  1. AS Roma 7 puncte
  2. Young Boys 4 puncte

3 CFR Cluj          4 puncte

4.CSKA Sofia     1 punct