În 16 ani de activitate / Fundatia Vodafone România a finanţat peste 768 de programe

0
145

Fundaţia Vodafone România, prima fundaţie corporativă din România, împlineşte 16 ani de existenţă, alături de comunitate şi de societatea civilă din Romania. De la înfiinţarea sa, în 1998, şi până astăzi, Fundaţia a finanţat 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilităţi şi al victimelor calamităţilor naturale din toată ţara.

În cei 16 ani, Fundaţia Vodafone România a investit peste 17 milioane de Euro în proiecte desfăşurate cu peste 600 de organizaţii non-guvernamentale, pentru peste 600.000 de beneficiari. “Fiecare an înseamnă pentru noi vieţi salvate, noi destine schimbate, mii de fapte bune. Dacă ar fi să ne raportăm doar la anul acesta, vorbim despre 53 de organizaţii partenere, 68 de proiecte finanţate, 66.250 de beneficiari direcţi ai programelor noastre, nouă Voluntari de Profesie şi patru runde de finanţare deschise pentru organizaţii. Mai mult, am extins programul Mobile for Good, cu alte cinci proiecte noi. În cei 16 ani de activitate, am dezvoltat soluţii unice in Europa, cum ar fi soluţia de telemedicina pentru SMURD sau pentru spitalul Marie Curie. Însă, mai presus de toate, am reuşit să fim un real sprijin pentru comunitatea civilă, pentru beneficiarii şi ONG-urile din România. Datorăm acest lucru donatorilor şi voluntarilor din rândul angajaţilor Vodafone România, dar şi sutelor de oameni inimoşi pe care i-am întâlnit în organizaţiile cu care lucrăm, cărora le mulţumim, cu această ocazie”, a spus Florina Tănase, director Legal and External Affairs, Vodafone România şi membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Vodafone România.

“Mobile for Good” foloseşte tehnologia mobilă

Fundaţia Vodafone România desfăşoară, în mod curent, programe care folosesc tehnologia mobilă pentru a ajuta viaţa oamenilor (“Mobile for Good”), programe pentru sănătate, programe de voluntariat, programe pentru educaţie, programe pentru prevenirea abandonului familial şi şcolar, programe pentru integrarea sociala a persoanelor cu dizabilităşi şi altele. “Mobile for Good” este cel mai amplu program din România care foloseşte tehnologia mobilă pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Anul acesta, Fundaţia Vodafone România e extins numărul proiectelor din programul “Mobile for Good”, ajungând la 10 proiecte şi a mărit bugetul alocat, până la 1.000.000 euro. Proiectele din acest an includ: extinderea soluţiei de telemedicină din noua secţie de terapie intensivă nou-născuţi din Spitalul Marie Curie din Bucureşti, dezvoltarea call-center-ului pediatric de la Spitalul Judeţean din Cluj, un proiect pentru pacienţii cu boli grave asistaţi de Fundaţia Hospice Casa Speranţei, dezvoltarea unui call-center pentru persoanele cu traumatisme de coloană vertebrală din ţară şi extinderea soluţiei de telemedicină video pe încă 85 de ambulanţe SMURD, din toată ţara.

Fundatia Vodafone Romania este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 16 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale sau locomotorii. Până în prezent, Fundaţia Vodafone a investit 17 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere.