S-a dus Ma(n)gia! Craiova – Sibiu 1-1

0
222

Universitatea Craiova – AFC Hermannstadt 1-1

A marcat: Koljic 45+2 – pen. / Blănaru 7.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 6.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 5 (90 Dimitrov), Donkor 7, Kelic 7, Bancu 7 – Fedele 6, Cicâldău 6 – Bărbuţ 5 (58 Mihăilă) 5, Nuno Rocha 4 (75  Glavina) 5, Mitriţă 6 – Koljic 6. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve neutilizate: L. Popescu – Tiago Ferreira, Briceag, Şerban.

AFC Hermannstadt: Căbuz 7 – Company 7, Mijuskovic 7, I. Stoica 7, Tătar 7 – Dâlbea 7, Dandea 7 – Serediuc 7 (73 Dumitriu) 5, Rusu 7 (45 Nkololo) 6, Petrescu 7 (83 Tsomou) – Blănaru 7. Antrenor: Alexandru Pelici. Rezerve neutilizate: Niga – Abdurahimi, Pamfile, Pârvulescu.

Arbitru: Iulian Călin (Argeş) 6. Asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj), Gabriel Stroe (Argeş). Rezervă: Cătălin Popa (Argeş).

Observatori: Ioan Bogdan (Argeş), Ioan Onicaş (Sălaj).

Eliminare: Dumitriu 88.

 

Craiova şi Hermannstadt au reeditat în Bănie duelul din ultima finală a Cupei României, câştigată cu 2-0 de Universitatea. Oltenii erau încă sub impresia ratării lui Mitriţă din finalul derby-ului de la Cluj, care i-a costat cinci locuri în clasament, în timp ce Sibiul acumulase cinci eşecuri consecutive, iar antrenorul Pelici lua el însuşi în calcul varianta despărţirii de echipa pe care a promovat-o. Devis Mangia, care s-a jucat cu sistemele de joc în acest sezon, a început meciul cu un 4-2-3-1, în care Nuno Rocha cobora pe atac poziţional şi devenea al doilea vârf pe tranziţia negativă. Oaspeţii nu s-au intimidat de statutul de mare favorită al Craiovei şi au început curajos, agresiv. Au şi reuşit să deschidă scorul repede, după o fază exersată, Blănaru finalizând de la a doua bară o lovitură de colţ, mingea fiind deviată de Rusu. Mitriţă a încercat imediat riposta, dintr-o lovitură liberă, dar Căbuz a intuit direcţia mingii. Craiova a acuzat şocul din start şi s-a împotmolit în presingul agresiv al băieţilor lui Pelici, iar frustrarea s-a manifestat în proteste la orice decizie a arbitrului. Alb-albaştrii au abuzat de combinaţii pe spaţii scurte în stânga, dar au fost blocaţi fără probleme de adversarii avizaţi de zona în care acţionează Mitriţă şi Bancu. Când erau aproape să încheie o repriză fără a-şi fi creat o ocazie clară, oltenii au primit penalty, la un fault asupra lui Cicâldău. Mitriţă n-a mai avut pretenţia execuţiei, iar Koljic a egalat.

Nici după pauză nu a fost mai inspirate gazdele, nici cele din teren, nici cele de pe margine, Mangia părând mai lipsit de idei decât elevii săi.  Dintre aceştia, s-a remarcat cu cele mai multe nereuşite Nuno Rocha, despre care mucaliţii din tribune spuneau că „nu e bun nici la cules de vie”. Craiova nu a izbutit să-şi mai creeze vreo ocazie de gol în faţa unei echipe care pierduse cinci meciuri la rând şi astfel dă un nou rateu acasă, după cele cu Iaşi, Botoşani şi Chiajna. În aceste condiţii, Mangia şi colonia sa de secunzi nu ar trebui să doarmă prea liniştiţi în pauza care urmează. Mai ales că la finalul ei vine FCSB în Bănie.