,,Eminescu, un vis în aşteptare”

0
62

Filiala UZPR,,Valeriu Braniște”Timiș și Editura DDP-David Pres Print Timișoara, împreună cu Asociația Cultural Umanitară ,,Luceafărul de Vest” Timișoara , România, lansează în premieră în spațiul cultural-artistic românesc, proiectul cultural- concurs național ,,EMINESCU, UN VIS ÎN AȘTEPTARE”!. Acest proiect fiind promovat pe site-ul U.Z.P România. Secțiuni:  poezie , proză, reportaj, eseu, interviu, teatru, poezie în grai, poezie religioasă, grafică etc. Text 4-5 pagini .Epigrame un nr. de 4-5 cu tema, Pandemie și politică.  Pot participa  creatori de toate vărstele  (adulți și elevi)! Lucrările vor fi trimise pe adresa de maill                                butoidumitru@hotmail.com.

După cum urmează: Poezie , 4-5 poeme din care cel puțin unul despre Eminescu. Lucrările trimise  vor fi tehnoredactate pe calculator cu următoarele caracteristici; format pag. A4, font 12, spațiere la 1 rând, cu diacritice. Volum de debut poezie, proză, etc. 2 exemplare pe adresa asociației.

Lucrările pot fi trimise  până la data de 31 octombrie 2021. Finalizarea , premii și prezentare antologia ,, EMINESCU , UN VIS ÎN AȘTEPTARE”, la 15 ianuarie 2022 de ,,Ziua Națională a Culturii Române” și a 172 de ani de la nașterea lui Eminescu.

OBIECTIVE PRINCIPALE

-Redescoperirea  geniului eminescian în toate ipostazele vieții sale

-Omagierea personaltății lui Eminescu

-Socializarea prin acțiunile întreprinse între iubitorii de cultură și artă

-Stimularea activităților și a spiritului de competiție în domeniul cultural-artistic referitor la instituții, organizații, asociații , cenacluri literare etc.

PROIECTUL are un caracter deschis de voluntariat la care se pot înscrie și alte instituții, participanți etc.

BENEFICIARI, elevi, adulți de orice profesie, comunitatea.

Toți  concurenții vor fi înștiințați din timp pentru participare la festivitatea de premiere, prin email, mesaj, telefonic, ori mass- media, care va avea loc la Timișoara.

PREMIILE COMCURSULUI; Marele premiu, Premii speciale, premiul 1,2,3, mențiuni, Diplome de excelență și onoare.

Premiile vor consta în ; Diplome, cărți, publicare în revista literară ,,Luceafărul de Vest” și bani în limita disponibilităților. Cele mai reprezentative creații vor fi tipărite într-o  antologie cu titlul   ,,EMINESCU , UN VIS ÎN AȘTEPTARE”!. Proiectul are un caracter deschis de voluntariat, la care se pot înscrie și alte instituții, organizații, participanți.