Razie de amploare în tot Doljul

0
217

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au organizat, în acest week-end, o razie de amploare pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite și a altor fapte antisociale, precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice din județul Dolj. Oamenii legii au constatat 21 de infracțiuni în flagrant delict, 12 dintre acestea fiind la regimul circulației rutiere și restul, infracţiuni de natură judiciară şi economică și au aplicat 239 de sancțiuni contravenționale. În cadrul acestor activități au descoperit, în mașina unui tânăr din județul Olt, un pistol și muniție deținute ilegal.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, peste 200 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, economic şi acţiuni speciale au participat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o razie de amploare organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Astfel, în județ, au fost instituite 47 de filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat aproximativ 1.000 de autovehicule, totodată fiind efectuate controale la aproximativ 170 de agenţi economici (baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică). „În cadrul acestor activități au fost legitimate peste 1.300 de persoane, 147 dintre acestea fiind controlate sumar de arme albe. Polițiștii doljeni au constatat 21 de infracțiuni în flagrant delict, 12 dintre acestea fiind la regimul circulației rutiere și restul, infracţiuni de natură judiciară şi economică. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 125.000 lei, fiind, de asemenea, confiscate bunuri în valoare de 5.000 lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 13 permise de conducere, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase”, a declarat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Depistat cu pistol și muniție deținute ilegal

În timpul raziei, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 26 de ani, din Slatina, judeţul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din Craiova. În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, respectiv în cotiera dintre scaunele din față, a fost găsit un pistol, supus autorizării, prevăzut cu un încărcător, în care se aflau două cartușe.  Poliţiştii au stabilit faptul că pistolul și muniția erau deținute în mod ilegal de persoana în cauză, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţilor, cauza fiind preluată de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul IPJ Dolj. 

Tot în cadrul acestor activități, poliţiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Dolj au depistat, pe DE 70, în localitatea Brădești, un bărbat de 43 de ani, din comuna Bala, judeţul Mehedinți, care transporta cu o autoutilitara cantitatea de 5,5 m.c. material lemnos pentru foc având avizul de însoțire secundar întocmit cu încălcarea normelor legale. Persoana în cauză a fost sancționată conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 2.500 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au depistat o femeie de 57 de ani, din comuna Predeşti, administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce deţinea, în magazin, în vederea comercializării, 140 de ţigarete fără marcaj fiscal, care proveneau din contrabandă. De asemenea, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, în urma unui control efectuat unui agent economic din localitate, au găsit 260 de ţigarete, ce nu prezentau timbru fiscal. În ambele cazuri, poliţiştii au indisponibilizat ţigările și au întocmit dosare penale, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Un alt echipaj de polițiști, din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni, a depistat un bărbat de 40 de ani, din comuna Dioști, care se afla la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au depistat, în cadrul activitățilord e control, un tânăr de 24 de ani, din Craiova, care se afla în incinta unei săli de jocuri de noroc, iar la controlul corporal efectuat asupra sa, în buzunarul de la pantaloni, a fost găsit un cuţit, tip briceag, în lungime totală de 22 cm. Cuţitul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.