„Dezafilierea Ştiinţei trage în jos şi Centrul de Copii şi Juniori”

1
389

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat impasul în care a intrat fotbalul juvenil

Excluderea Universităţii Craiova din toate competiţiile patronate de FRF continuă să aibă efecte la toate nivelurile. Încă din 2003, între clubul din Bănie şi Consiliul Judeţean Dolj există un parteneriat prin intermediul căruia grupele de copii şi juniori ale clubului sunt finanţate de CJ, în cadrul clubului de juniori CSJ Ştiinţa U Craiova. Cum scopul exclusiv pentru care acest club a fost înfiinţat în 2003 era furnizarea cu titlu gratuit de fotbalişti către Universitatea Craiova, centrul se află în acest moment în situaţia de a nu mai avea cui să livreze jucători. Într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a prezentat situaţia Centrului după ce Universitatea Craiova a fost dezafiliată.  “De câtva timp Craiova sportivă este în doliu, cea mai frumoasă şi cea mai iubită echipă a României a fost ba dezafiliată, ba suspendată, nu mai ştim nici noi în ce situaţie se află acum. Opt fotbalişti din Craiova Maxima sunt salariaţi ai CJ Dolj şi pregătesc 11 grupe de copii şi juniori, care, în meciurile din campionatul naţional, jucau pentru Universitatea Craiova. Fără aceste echipe de juniori, Universitatea nu primea licenţa. Prin statut, încă de la înfiinţare, s-a stabilit că acest centru al nostru pune la dispoziţia Universităţii Craiova, gratuit, toţi aceşti tineri. Acest vârtej care a tras Universitatea Craiova în adâncuri, ne trage şi pe noi – CJ Dolj şi centrul de copii şi juniori. Legea nu permite să facem mai mult în privinţa echipei de fotbal de seniori. În plus, o directivă a UEFA spune că de anul viitor nici o autoritate publică locală nu mai poate să finanţeze o echipă de fotbal. Dorim din tot sufletul să găsim modalitatea de a merge mai departe, de a produce în continuare talente, de a ţine centrul de copii şi juniori şi de a pune aceste talente la dispoziţia oricui va prelua o echipă mai departe” a declarat Ion Prioteasa, care a adăugat că există varianta autofinanţării Centrului de Copii şi Juniori, atât prin închirierea spaţiilor deţinute, cât şi prin vânzarea produselor de valoare, pe modelul academiilor de fotbal private, în ţară şi străinătate.

Academie de fotbal de 3 milioane de euro, la Aeroport

Conform unui proiect prezentat în cadrul conferinţei de presă, Consiliul Judeţean Dolj intenţiona să construiască o Academie de Fotbal, amplasată în apropierea Aeroportului Internaţional Craiova, care ar dispune de două terenuri de dimensiuni normale, unul natural şi altul sintetic, clădire de birouri şi vestiare, tribună de 200 de locuri şi nocturnă, toate respectând standardele UEFA, proiectul costând aproximativ 2,5-3 milioane de euro. În noul context, este foarte posibil să se renunţe la acest proiect, despre care a vorbit recent şi preşedintele FRF, Mircea Sandu. „Noi am avut un plan de Dezvoltare a bazei sportive, unul de investiţii foarte mari, poate chiar cele mai mari la nivel de ţară. Acesta ar cel puţin la fel de bun precum cel de la Mogoşoaia. S-a încheiat proiectarea investiţiei pe care noi vrem să o facem. În spatele blocurilor aviatorilor de la Aeroport avem terenul. Este vorba de două stadioane, unul natural şi unul artificial. Vor fi birouri pentru antrenori, săli, vestiare, tribune de circa 200 de locuri, două terenuri de tenis şi tenis de câmp, dar şi tenis de picior. Totul va fi exact după toate normele UEFA. Nocturna este omologată. Toată această investiţie este este aproximată la 2,5 – 3 milioane de euro. Suntem gata să continuăm anul viitor să continuăm anul viitor cu această investiţie, atâta timp cât avem pentru cine să facem. Vorbim numai de activitatea de juniori. Ne gândim la o autonomie a clubului care să poată să închirieze aceste terenuri, astfel încât să se poată întreţine din banii proprii” a declarat Prioteasa.

Ustabacieff: “Autorităţile să nu lase să moară Universitatea!”

Unul dintre antrenorii care activează de zeci de ani la centrul de copii şi juniori din Bănie şi care are în CV mai multe talente exploatate de fotbalul românesc, Dandu Ustabacieff, a făcut apel la autorităţile locale să facă tot ce le stă în putinţă pentru a salva fotbalul craiovean şi să încerce să preia brandul Universitatea de la Adrian Mititelu. “Din anul 2003, când de clubul Universitatea se ocupa Dinel Staicu, CJ Dolj s-a implicat direct în activitatea clubului Universitatea şi toată activitatea de copii şi juniori. Eu sper ca noi şi autorităţile locale să nu lăsăm ca această legendă să moară. Cum CJ Dolj s-a implicat din anul 2003, eu cred că putem face ceva cu toţii pentru a rezolva aceste probleme, numai că trebuie să existe puţină înţelegere din partea domnului Mititelu ca palmaresul să fie atribuit autorităţilor locale. Sunt convins că autorităţile locale pot rezolva această problemă atât de dureroasă care s-a abătut asupra clubului nostru” a spus Dandu Ustabacieff, în ton cu el fiind şi ceilalţi antrenori de la Centrul de Copii şi Juniori, care l-au flancat pe Ion Prioteasa la conferinţa de ieri.

Cosmin STAICU şi Alina DRĂGHICI

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. …ar trebui ca langa Ion Prioteasa sa se afle si ceilalti oameni politici ai Craiovei care nu pot spune ca nu le pasa de “STIINTA”,doar erau in tribuna oficiala la meciurile “UNIVERSITATII”:Berceanu,Visan,Craciunoiu,Stoica,Nedelescu,Surupateanu,Marinescu,…Craiova,Oltenia are mare nevoie de echipa !…

Comments are closed.