TNC: „11plus1 independent/contemporan” continuă și în stagiunea viitoare

0
365

Teatrul Național din Craiova (TNC) a deschis, pe 15 iunie a.c., o nouă sesiune de înscrieri în programul „11plus1 independent/contemporan”. 6 spectacole de teatru create de companii independente și 6 spectacole de dans contemporan vor fi selectate, urmând a fi prezentate în stagiunea 2018-2019 a instituției, în Sala Studio. Artiștii independenți din toată țara pot trimite propuneri până pe 15 iulie a.c. Spectacolele trebuie să se încadreze într-un buget de 4.500 lei brut (transport, cazare, onorarii) și să nu aibă în distribuție actori ai TNC. Cele de teatru trebuie să aparțină unor companii independente, iar cele de dans pot fi atât producții independente, cât și ale unor instituții publice. Lista câștigătorilor va fi făcută cunoscută pe 25 august a.c., iar primul spectacol din cele 12 selecționate va avea loc în octombrie.

Rampă de lansare pentru artiștii independenți

Programul „11plus1 independent/contemporan” a debutat la TNC în stagiunea 2017-2018, fiind creat cu scopul de a susține și încuraja segmentul producțiilor de teatru independent și de dans contemporan. «„11plus1” este gândit să funcționeze ca o rampă de lansare pentru artiștii independenți, ce vor avea ocazia să se manifeste pe scena noastră. În același timp, publicul va fi expus unor reprezentații culturale alternative, multe dintre ele cu impact educativ, un important aspect fiind faptul că în Craiova scena de dans contemporan este inexistentă. Proiectul va reuni la Craiova regizori, coregrafi, dansatori, actori din toată țara, creând un mediu cultural divers», spun reprezentanții teatrului.

Prima ediție a adus la Craiova spectacole din cele mai diverse

București, Târgu Mureș, Iași, Cluj sunt orașele din care au ajuns la Craiova artiști în prima ediție a programului. «Spectacole de dans fizic, spectacole-documentare ce au încercat să redea percepția persoanelor cu autism, comedii pe tema rasismului, spectacole puzzle de sunet, text și video-proiecții, spectacole despre experiența maternității și condiția femeii în societatea actuală, au fost câteva dintre subiectele din seria „11plus1” în stagiunea trecută», mai menționează reprezentanții TNC într-un comunicat de presă.