Baroul Dolj și Baroul Vidin colaborează pe un proiect european

0
424

Baroul Dolj, alături de Baroul Vidin, implementează proiectul „Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, care implică formarea în domeniul juridic a peste 300 de persoane, din ambele țări.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria (program finanțat de UE din Fondul European de Dezvoltare Regională), Axa Prioritară 4 „O regiune calificată și incluzivă“, Obiectivul Specific „Încurajarea integrării zonei transfrontaliere în privinţa ocupării şi mobilităţii forţei de muncă“. Valoarea totală este de 430.114,34 de euro, din care sprijinul acordat de către Uniunea Europeană este în valoare de 365.597,19 de euro, iar contribuția de la bugetele de stat ale României și Bulgariei este în sumă de 55.914,86 de euro. Contribuția proprie a partenerilor de proiect, Baroul Dolj și, respectiv, Baroul Vidin, este de 8.602,29 de euro. Proiectul a început să fie implementat din primăvara anului trecut și se va încheia în luna octombrie a acestui an. Până atunci, 155 persoane din România și 157 persoane din Bulgaria participă, până în luna august 2018, la o serie de șase cursuri de formare în domeniul juridic.

Șase manuale de curs, publicate pe site-ul proiectului

Cursurile sunt prezentate de experți români (în Craiova, pentru membrii grupului țintă din România) și de experți bulgari (în Vidin, pentru membrii grupului țintă din Bulgaria), fiind realizate manuale bilingve, în acest scop. Potrivit coordonatorilor, manualele cursurilor de formare în domeniul juridic, care sunt comune, au fost publicate deja pe site-ul proiectului, la adresa https://juriscbp.ro/manualele-cursuri-juridice/, acest lucru constituind o noutate în cadrul proiectului. Concret, este vorba de următoarele cursuri: Reglementarea migraţiei transfrontaliere, Legislaţia muncii şi securitate socială transfrontalieră, Drept fiscal transfrontalier, Drept comercial transfrontalier, Reglementări transfrontaliere în domeniul transporturilor şi patrimoniului cultural, Drept penal transfrontalier.