„100 de eseuri pentru 100 de ani” – concurs dedicat Centenarului Marii Uniri

0
372

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează concursul ”100 de eseuri pentru 100 de ani”, dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri.

“Iniţiativa se adresează celor 2.700 de copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, participanţi ai programului de tabere ‘ARC-Centenar’ ediţia de vară – 2018, organizat de MRP în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului”, se arată într-un comunicat al MRP. Anunţarea premianţilor va avea loc pe data de 28 august, odată cu festivitatea de închidere a taberelor ARC, în prezenţa ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Tema concursului este “România pentru mine” sau “România 100” şi le oferă celor interesaţi oportunitatea de a se exprima în limba română şi de a demonstra cunoaşterea elementelor de istorie a românilor, de geografie a României, dar şi de cultură şi civilizaţie românească, prin intermediul unor creaţii literare.
“Cele mai bune 100 de eseuri vor fi postate pe pagina web a MRP, alcătuind totodată şi o broşură, iar câştigătorii vor primi premii surpriză şi vor avea posibilitatea de a participa la ediţia 2019 a taberelor ‘ARC'”, se arată în comunicat. (Sursa: Agerpres)