La Universitatea din Craiova s-a parafat deschiderea Centrului Regional de Licențiere Fotbal din Oltenia

0
623

Aula „Mihai I al României” din cadrul Universităţii din Craiova a găzduit evenimentul prilejuit de încheierea parteneriatului dintre Universitatea din Craiova și Federația Română de Fotbal pentru înființarea Centrului Regional de Licențiere Fotbal din Oltenia. Acesta va contribui la dezvoltarea profesională a viitorilor antrenori din regiunea Oltenia și le va oferi acces la resurse și formare, conform standardelor UEFA. Centrul va oferi absolvenților Universității din Craiova posibilitatea de a se perfecționa prin parcurgerea procesului de formare pentru obținerea licenței UEFA B.

Din partea Universității din Craiova au participat: Prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, Rectorul Universității din Craiova; Prof. univ. dr. Leonardo-Geo Mănescu, Președintele Senatului UCV; Prof. univ. dr. Mircea Dănoiu, Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) Craiova;Conf. univ. dr. Dumitru Barbu, Prodecan FEFS și Directorul Regional de Licențiere al zonei Oltenia. Delegația Federației Române de Fotbal a fost formată din preşedintele Răzvan Burleanu, președintele Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță, şi Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori.

„Am venit la Craiova să deschidem un centru regional pentru educaţie, fiindcă noi considerăm că educaţia reprezintă un element transformator pentru fotbalul românesc. Acum un an am început acest proces de reformare, care presupune dezvoltarea a şase centre naţionale de educaţie. Din 2024 vom avea capacitatea de a contribui la perfecţionarea tuturor antrenorilor din România. Dincolo de această licenţă de tip B, ne dorim să venim şi cu alte licenţe şi perfecţionări” a spus Răzvan Burleanu.

Rectorul Universității din Craiova, Cezar Ionuț Spînu, şi-a început discursul cu o referire la neconvocarea lui Alex Mitriţă la echipa naţională, stârnind ropote de aplauze în sală.

„Am încercat să refac lotul de la EURO 2024, dar Alex Mitriță tot nu a avut loc. M-a ajutat domnul Mihai Stoichiță, dar domnul Răzvan Burleanu a spus că nu se bagă peste Edi Iordănescu. Vedem următorul antrenor ce va face”, a spus Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

În prezent, Facultatea de Educație Fizică și Sport se află în plin proces de modernizare și dezvoltare. Au fost câștigate și urmează să intre în implementare două proiecte, finanțate prin PNRR, în valoare totală de 12 milioane de euro.

Răzvan Burleanu a lămurit problema prelungirii acordului dintre FRF şi selecţionerul Edi Iordănescu. Şeful FRF a declarat că până la plecarea la Europeanul din Germania se va confirma prelungirea înţelegerii dintre Federaţie şi actualul selecţioner, existând deja un acord între cele două părţi. „Există un acord între selecţioner şi FRF. Obiectivul nostru a fost ca până la plecarea la Euro să putem să confirmăm oficial acest lucru. Edi îşi doreşte să continue alături de echipa naţională, iar echipa naţională îşi doreşte să-l aibă peEdi, la fel şi FRF, aşa că eu cred că e un subiect închis” a spus Răzvan Burleanu.

Şeful FRF a comentat şi momentele de la finalul amicalului dintre România şi Bulgaria, pretinzând că huiduielile spectatorilor nu erau adresate tricolorilor, ci stewarzilor care îndepărtau copiii intraţi pe teren.  „E un caz izolat, fiindcă tot stadionul i-a aplaudat pe jucători. Este posibil să fi fost o reacţie din partea unui grup, fiindcă intraseră câţiva copii pe teren, iar stewarzii încercau să-i scoată, deci nu cred că a fost o reacţie la adresa jucătorilor” a declarat Răzvan Burleanu.