Sorin Toacsen, team-manager la SCM Craiova

0
164

SCM Craiova l-a instalat în funcţia de team-manager al echipei feminine de handbal pe fostul mare portar al Universităţii Craiova şi al naţionalei României, Sorin Toacsen (53 de ani). Toacsen, originar din Severin, a activat în ultimii ani ca director tehnic în cadrul FRH,  apoi ca antrenor cu portarii la echipa masculină de handbal CSM Bucureşti. 

„Sport Club Municipal Craiova anunță faptul că Sorin Toacsen este noul Team Manager al echipei de handbal feminin SCM Universitatea Craiova. Sorin Toacsen a jucat de-a lungul carierei la Universitatea Craiova, cu care a castigat doua titluri naționale și o Cupă a României, la Nimes, Montpellier și Dunkerque. A fost declarat cel mai bun portar și cel mai bun jucător din campionatul francez în sezonul 2003-2004, la finalul căruia a fost primit alături de coechipierii săi de președintele Franței, Jacques Chirac, cel care a felicitat echipa campioană. La echipa națională a României a strâns 250 de prezențe, evoluând pentru ultima dată în 1998. Sorin Tocasen iubește Cetatea Băniei și o consideră ca o a doua casă. Suntem convinși că împreună cu el în staff-ul tehnic echipa de handbal feminin a clubului nostru va reveni acolo unde-i este locul. Bine ai revenit acasă, Sorin!” este mesajul clubului SCM Craiova.

O cu instalarea lui Sorin Toacsen ca team-manager, au părăsit staff-ul tehnic doi foşti coechipieri ai lui Toacsen din echipa care câştiga titlul naţional, în anii 90. Costin Dumitrescu, până acum secund al lui Bogdan Burcea, s-a mutat pe banca tehnică a formaţiei masculine CS Universitatea Craiova, iar antrenorul cu portarii, Grigore Albici, rezerva lui Sorin Toacsen pe vremuri la Craiova, va activa din sezonul următor în staff-ul nou-promovatei în Liga Florilor, CS Târgu Jiu.  Lotul Universităţii Craiova care domina handbalul românesc în anii 90: Sorin Toacsen, Grigore Albici (portari), Robert Licu, Titel Răduţă, Costică Neagu, Daniel Coman, Gheorghe Dumitru, Marius Timofte, Marius Barcan, Dumitru Mincu, Costin Dumitrescu, Lubomir Pertzi. 

Pentru sezonul următor, SCM Craiova a achiziţionat deja cinci handbaliste străine: Anastasija Babovic (Muntenegru), portar, de la Buducnost Podgorica, Dijana Mugosa (Muntenegru, 26 de ani), extremă stânga, de la Podravka Vegeta, Katarina Krpež Šlezak (Serbia, 33 de ani), extremă dreapta de la Krim Ljublijana, Ana Paula Rodrigues (Brazilia, 34 de ani), coordonator, de la Dunărea Brăila şi Ruth João (Angola, 24 de ani), pivot, de la Paris 92.