Pedeapsă exemplară pronunţată de Curtea de Apel Craiova! Condamnat la 29 de ani de detenţie pentru viol şi uciderea fiicei vitrege

0
85

Judecătorii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat, vineri, 3 iunie a.c., pe un bărbat de 43 de ani, din judeţul Gorj, la o pedeapsă de 29 de ani închisoare pentru omor şi viol. Sentinţa este definitivă, iar purtătorul de cuvânt al instanţei craiovene, judecătorul Ionel Grigorie, spune că este una dintre cele mai mari pedepse pronunţate la Curtea de Apel, una pe măsura faptelor. Bărbatul şi-a violat şi ucis cu mai multe lovituri de cuţit fiica vitregă, în vârstă de 13 ani, în februarie 2015, iar pe fond, la Tribunalul Gorj, primise o pedeapsă de 23 de ani de închisoare.

curtea de apelFapta pentru care Viorel Petrică, de 43 de ani, din localitatea Prigoria, judeţul Gorj, a ajuns în spatele gratiilor s-a petrecut în noaptea de 1 spre 2 februarie 2015. Bărbatul a plecat la cârciumă, s-a îmbătat, iar când a venit acasă a găsit rufele nespălate. A trezit-o din somn pe fiica vitregă, Mădălina, în vârstă de 13 ani, s-a certat cu ea, apoi a pus mâna pe un cuţit şi a lovit-o de mai multe ori. S-a dus apoi la Poliţie şi s-a predat. Anchetatorii sosiţi la faţa locului au avut un şoc, întrucât au găsit victima într-o baltă de sânge, pe jumătate dezbrăcată, abandonată în curte, lângă o anexă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj anunţau la momentul respectiv că „Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Petrică Viorel, cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 199 alin.1 Cod penal raportat la art. 188 din Codul penal. Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în noaptea de 1/2 februarie 2015 inculpatul a aplicat lovituri cu cuţitul victimei, în vârstă de 13 ani, fiica concubinei sale, în zona hemitoracelui stâng, producându-i plăgi înjunghiate ce au condus la decesul acesteia. Petrică Viorel a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore, prin dispoziţia procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu data de 02.02.2015, orele 19,00. Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor”.

Pe 3 februarie 2015 bărbatul a fost arestat preventiv, iar de atunci este în spatele gratiilor. S-a stabilit ulterior că victima fusese şi violată, iar pe 21 mai 2015 Viorel Petrică a fost trimis în judecată pentru omor şi viol. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au pronunţat sentinţa în dosar pe 3 septembrie 2015, inculpatul fiind condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor şi 9 ani închisoare pentru viol, pedepsele fiind contopite într-una de 23 de ani de închisoare.

Atât inculpatul, cât şi procurorii gorjeni au formulat apel, iar Curtea de Apel Craiova a soluţionat apelul vineri, 3 iunie a.c.. Instanţa a admis apelul parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi a majorat pedeapsa totală la 29 de ani de detenţie: „Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Petrică Viorel pentru infracţiunea de omor de la 20 de ani închisoare, la 25 de ani închisoare. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Petrică Viorel pentru infracţiunea de viol de la 9 ani închisoare, la 12 ani închisoare. Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 de ani închisoare, pe care o sporeşte cu 4 ani închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 29 de ani închisoare”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova, care este definitivă.

 Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Ionel Grigorie, ne-a declarat că este o pedeapsă record pronunţată de această instanţă, una dintre cele mai mari, care însă este pe măsura faptelor comise de inculpat.