Captură de 4 kg de canabis a oamenilor legii! Patru doljeni, după gratii pentru trafic de droguri

0
678

O grupare specializată în trafic de droguri a fost destructurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT Craiova. Patru membri ai grupării au fost arestaţi preventiv în acest caz, un altul este cercetat sub control judiciar, iar pe numele celui de-al şaselea membru al grupării s-a cerut mandat de arestare în lipsă. Acţiunea a fost demarată în urma unui flagrant organizat în Craiova, doi membri ai grupării fiind prinşi cu un colet primit din Spania în care erau 4 kilograme de canabis.

retinutReprezentanţii IGPR au anunţat că patru membri ai unei grupări infracţionale specializată în trafic de droguri au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova. Aceştia, împreună cu un alt bărbat, faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, sunt bănuiţi că ar fi comercializat, pe raza judeţului Dolj, cannabis şi rezina de cannabis, droguri procurate din Spania de un al şaselea membru al grupării, pe numele căruia s-a cerut mandat de arestare în lipsă, pentru a putea fi dat în urmărire la nivel internaţional.

Mai exact, potrivit anchetatorilor, pe 27 mai a.c., poliţiştii BCCO Craiova împreună cu luptători de la IPJ Dolj şi cu sprijinul SOS Craiova, în baza informaţiilor pe care le aveau, i-au prins în flagrant, în Craiova, pe Ionuţ Logofătu zis “Slabu” şi Ovidiu Gelu Ghiţă, în timp ce ridicau un colet primit din Spania, în care s-au găsit 4 kilograme de canabis. Imediat după flagrant s-au făcut opt percheziţii domiciliare în Craiova şi judeţ. Cercetările au continuat în cauză, Logofătu şi Ghiţă fiind arestaţi preventiv sâmbătă, 28 mai a.c., iar joi, 2 iunie a.c., oamenii legii au descins la alte patru locuinţe aparţinând unor membrii ai grupării, fiind ridicaţi încă doi bărbaţi.

În total, în urma descinderilor, poliţiştii au ridicat aproape 5 grame de fragmente vegetale de cannabis, un comprimat MDMA, 13 telefoane mobile, un laptop, 4 grindere (folosite pentru porţionarea drogurilor), 8.650 de lei şi 1.150 de euro. Vineri, 3 iunie, au primit mandate de arestare preventivă  Grămescu Ionuţ Victor, zis „Grame” şi Bulescu Marius Bogdan, zis “Begu”, pe o perioadă de 30 de zile, în timp ce pe numele lui Şerban Daniel zis “Begu” sau “Batrânu” procurorii DIICOT Craiova au cerut mandat de arestare preventivă în lipsă, Tribunalul Dolj urmând să se pronunţe pe 8 iunie a.c.:

canabis«Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Grămescu Ionuţ Victor, zis ”Grame” şi Bulescu Marius Bogdan, zis “Begu”, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 03.06.2016 până la data de 02.07.2016, inclusiv. Disjunge propunerea de arestare preventivă privind pe inculpatul Şerban Daniel zis “Begu” sau “Bătrânu” şi fixează termen la data de 08.06.2016 Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 03.06.2016», se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, precum şi pentru trafic de droguri de risc. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, iar suportul de specialitate a fost efectuat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.