Cum au votat candidaţii

0
260

IMG_8229Ieri, candidaţii la Primăria municipiului Craiova, dar şi candidaţii la funcţia de consilier local şi judeţean şi-au exercitat dreptul la vot. Fiecare, însoţit de staff-ul său de campanie, a votat pentru continuitate sau pentru schimbare, după caz. S-a votat şi pentru normalitate, dar şi pentru proiectele care s-au realizat şi ar trebui finalizate în următorul mandat. Reprezentanţii social-democraţi s-au arătat încrezători în victoria lor, procentul fiind singura necunoscută. Dacă tinerii nu au fost interesaţi de aceste alegeri, majoritatea declarând că nu au niciun motiv să meargă la vot, vârstnicii au fost conştiincioşi şi s-au prezentat dis-de-dimineaţă la urne.

 

Lia Olguţa Vasilescu: „Cetăţenii trebuie să-şi aleagă primarii”

olgutaLia Olguţa Vasilescu, candidat al PSD la funcţia de primar al Craiovei, a votat la ora 10.00 la Liceul CFR. În jurul aceleaşi ore, se prezentaseră la această secţie 48 de votanţi, din totalul de 968 înscrişi pe listele permanente.

„Am dat un vot foarte optimist astăzi, pentru continuitate. Dacă cetăţenii Craiovei sunt mulţumiţi, vor opta şi ei pentru continuitate. Oricum este foarte important să se prezinte într-un număr cât mai mare la vot astăzi, pentru că este şi un semnal pe care îl dau, în primul rând faţă de noi, cei care am gestionat activitatea în acest oraş şi în acest judeţ. Dar, aşa cum vă spuneam, eu sunt foarte optimistă şi rămâne, diseară, să vedem care este semnalul pe care ni-l dau cetăţenii. Ziua de azi o voi petrece, în principal, în secţiile de votare, că să fiu alături şi de militanţii noştri şi de cetăţenii Craiovei. Şi vreau să văd dacă procesul se desfăşoară corect. Nu cred că vor niciun fel de probleme. Dar, iată, în fiecare secţie se mai întâmplă câte ceva. Aici, de exemplu, nu s-a deschis intrarea din spate şi sunt foarte mulţi pensionari care trebuie să ocolească aproape 1 km, ceea ce nu este în regulă. Toate zilele de alegeri sunt zile cu emoţii pentru noi. Dar suntem foarte optimişti că totul va fi foarte bine. Până la urmă, cetăţenii trebuie să-şi aleagă primarii şi preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni, aşa cum vor ei să fie viaţa lor în următorii patru ani. Deci, până la urmă, votul este foarte important pentru oricine, nu numai pentru noi, candidaţii. A fost şi o campanie electorală atipică, în care nu au fost foarte vizibili candidaţii. Legislaţia, aşa cum este ea, nu permite candidatului să interacţioneze foarte mult cu electoratul. Din cauza aceasta nu putem să estimăm care va fi prezenţa. Dar noi contăm pe un număr cât mai mare de alegători la urne astăzi. Este foarte important,aşa cum spunem, şi pentru semnal”.

Pavel Badea: Votez eu şi familia mea pentru a fi mai bine în acest oraş”

badeaPavel Badea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL, candidat la Primăria municipiului Craiova, a votat la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, în jurul orei 9.30. Atunci se prezentaseră la vot 105 persoane din 1831, câte erau aşteptate la vot.

“Vă mulţumesc pentru că aţi venit astăzi (n.r. – ieri) aici. Votez eu şi familia mea pentru a fi mai bine în acest oraş. Craiova este o capitală regională şi merită mai mult decât avem acum. În această campanie am vorbit cu foarte mulţi oameni, am constatat că sunt foarte multe probleme în acest oraş şi vă rog să mă credeţi că nu credeam că este atât de greu pentru mulţi din cei care trăiesc şi muncesc în Craiova. Să dea Dumnezeu să fie bine! Nu am primit semnale că ar fi probleme de ordin penal pe la secţiile de votare. Eu îmi doresc ca municipiul nostru să aibă un primar care să iubească în primul rând acest oraş şi să facă mai mult pentru el şi pentru locuitorii lui. Că voi fi eu acel primar, că va fi altcineva, problemele oraşului şi ale oamenilor rămân şi ele trebuie rezolvate…”.

Horaţiu Buzatu: „Am votat pentru normalitate”

buzatuHoraţiu Buzatu, candidatul Mişcării Liberale la Primăria municipiului Craiova, a votat în jurul orei 12.00, la Secţia nr 11, din incinta Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova.

„Am votat pentru normalitate. Mai bine zis, pentru revenirea la normalitate în oraşul nostru. Cred că toţi cetăţenii din acest oraş îşi doresc normalitate. Şi nu este foarte mult. Ştim foarte bine că nu corespundem la indicatorii de civilizaţie, aşa cum o fac celelalte oraşe mari din România. Să nu mai vorbim de marile oraşe europene, şi asta din foarte multe motiv. În acest context, viitorul Consiliu Local Municipal, viitoarea administraţie locală, are obligaţia să readucă oraşul Craiova între parametrii urbanităţii. Merităm un trai decent, merităm un oraş frumos”.

 

Ion Prioteasa: „Am votat pentru dezvoltarea Craiovei”

       prioteasaIon Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a venit însoţit de mai mulţi colegi de partid, la Secţia de votare nr. 4 de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” şi a votat pentru continuitate.

         „Am votat cu bucurie şi am votat pentru că în aceşti ultimi ani s-au petrecut lucruri speciale, atât în Craiova, cât şi în judeţul Dolj. Am votat pentru dezvoltarea acestor lucrări, pentru continuarea lor. Am votat pentru dezvoltarea Craiovei, pentru dezvoltarea judeţului Dolj, am votat pentru extinderea Aeroportului Craiova, pentru drumuri mai bune în judeţul Dolj, pentru alimentări cu apă. Am votat pentru ca proiectele începute de primarul Craiovei să fie continuate, stadionul, Parcul „Romanescu”. Am votat pentru o echipă care să ne reprezinte. Am votat pentru o echipă foarte frumoasă care se construieşte în jurul nostru. Şi am votat pentru respectul pe care îl avem faţă de craioveni şi faţă de cetăţenii judeţului Dolj, pe care noi încercăm să-i reprezentăm cât mai bine şi le mulţumim pentru votul pe care ni-l dau”.

Ion Călin: „În ultimii patru ani, Craiova a cunoscut cel mai mare ritm de dezvoltare”

          Ion Călin, deputat PSD şi preşedinte executiv al PSD Dolj, a votat la Colegiul Naţional „Carol I”, la Secţia nr. 61. Alături de acesta, pe listele permanente erau înscrişi 1.606 de alegători. La ora la 10.30 votaseră, aici, 102 persoane. În mesajul său, după depunerea voturile în cele trei urne, Ion Călin consideră că „în ultimii patru ani, Craiova a cunoscut cel mai mare ritm de dezvoltare”.

           „Am votat ca niciodată mai hotărât pentru ce înseamnă continuitate, pentru ce înseamnă susţinerea administraţiei craiovene şi doljene, pornind de la faptul că, în ultimii patru ani, Craiova a cunoscut cel mai mare ritm de dezvoltare, de transformare. Craiovenii au simţit că cineva le poartă de grijă pentru creşterea gradului de confort, a calităţii vieţii, dacă vreţi a aerului în general şi aerul este un element al vieţii. Pentru că transformările care au avut loc şi mai ales proiectele care s-au realizat demonstrează că în fruntea administraţiei craiovene este un om dinamic, hotărât să ducă până la capăt tot ceea ce este bun pentru oameni. Mai sunt şi cârcotaşi. Noi să fim sănătoşi… Dar sunt convins că victoria pe care o vom avea astăzi va fi una pe care o merităm şi oamenii apreciază acest lucru şi le mulţumim”.

Claudiu Manda: „Am votat ca orice om mulţumit de ce s-a întâmplat în Craiova”

mandaClaudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj, a votat la Secţia nr. 100 organizată în incinta Şcolii cu clasele I-VIII nr. 12 „Decebal”. Aici, dintre cei 1.700 de alegători înscrişi pe listele permanente, votaseră la ora 10.15 aproximativ 120 de persoane.

„Am votat ca orice om mulţumit de ce s-a întâmplat în Craiova în aceşti patru ani de zile. Am votat cu speranţa că, în următorii patru ani, Craiova se va dezvolta în acelaşi ritm ca şi până acum. Am votat ca orice om care iubeşte Craiova, pentru că eu nu cred că un om care iubeşte Craiova ar putea să voteze altceva decât am votat eu. Incidente, deocamdată nu ştim. Să sperăm că nu o să fie. Să sperăm că niciunul dintre partidele politice nu o să încerce că încalce legea, pentru că legea este foarte clară pentru toată lumea. O campanie un pic atipică, un pic greoaie pentru toată lumea, condiţionaţi de lege să nu faci de aia, să nu faci de aia, să faci de aia. Am încercat să o respectăm şi am şi reuşit. Nu am primit până acum nicio amendă, nu am păţit nimic noi, cei de la partid. Să sperăm că în urma acestei campanii, care până al urmă impune lege pentru toată lumea, o să şi avem rezultatele pe care le preconizăm. Preconizăm să câştigăm. Să câştigăm şi la Consiliul Judeţean, preconizăm să câştigăm şi la Primărie. Pentru noi nu e o problemă dacă câştigăm sau nu, pentru noi problema e cu cât câştigăm”.

Mario Ovidiu Oprea: „Consider că este nevoie de o altă viziune”

opreaSenatorul Mario Ovidiu Oprea, vicepreşedinte PNL Dolj, a votat tot la Liceul CFR, în jurul orei 9.30. Parlamentarul liberal a spus că acesta este cel mai bun moment care se poate întâmpla pentru apariţia unei schimbării şi pentru judeţul nostru.

        „Am votat cu candidaţii Partidului Naţional Liberal pentru că, pe de o parte, sunt membru al acestui partid de peste 26 de ani, dar, în acelaşi timp, de peste 26 de ani, în acest judeţ, mare lucru nu s-a întâmplat. În afară de a se închide fabrici şi a se pierde locuri de muncă şi a fi o zonă săracă, cunoscută ca a fi săracă în ţara noastră şi în Europa, de bine nu prea s-a auzit. Asta este speranţa mea, că lucrurile se vor modifica. Este nevoie de o schimbare. Eu consider că acesta este cel mai bun moment care se poate întâmpla pentru apariţia unei schimbării şi pentru judeţul nostru şi pentru zona noastră şi pentru oraşul nostru. Consider că este nevoie de o altă viziune. O viziune urbanistică în oraşul nostru, o viziune matură, cu experienţă. Nu avem nevoie de evenimente care să genereze dezbateri de genul cine cu cine se întâlneşte şi se înţelege. Nu cred că acesta este principalul lucru pe care îl aşteaptă craiovenii sau doljenii, ci aşteaptă o schimbare. Avem nevoie de programe. Avem nevoie de noi începuturi pentru educaţie, pentru sănătate, pentru economia judeţului nostru, în aşa fel încât apariţia locurilor de muncă să fie în acest moment realizată. Cred că vor fi apropiate scorurile electorale între Craiova şi judeţ. Din câte am văzut eu în această campanie, am fost în întreg judeţul, din câte am remarcat, cerinţele sunt aceleaşi, aşteptările şi speranţele sunt aceleaşi, cred că reacţiile vor fi similare şi în Craiova şi în judeţ”.

MARGA BULUGEAN şi VALENTIN CEAUŞESCU