Zilele Mihai Viteazul, ediţia a VIII-a

0
361

Timp de trei zile în perioada 13-15 mai a.c se vor desfcăşura la Craiova Zilele Mihai Viteazul. Organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și susținut de Primăria Craiova, evenimentul propune, în cea de-a VIII-a ediție, nu doar o călătorie în timp, ci și o celebrare a unei marcante figuri istorice.

Timp de trei zile, de vineri, 13 mai, până duminică, 15 mai, artiști din toată țara vor transforma Piața ”Mihai Viteazul” într-un tablou vivant medieval.

100 de persoane purtând costume de epocă, dar și artiști invitați vor porni într-un circuit spectaculos vineri, 13 mai 2022, ora 18.00, din Centrul Vechi al Craiovei (strada Traian Demetrescu nr. 31) – Universitate – spre Piața „Mihai Viteazul”, la care sunt invitați toți craiovenii să se alăture.

Piața ”Mihai Viteazul” va deveni un inedit târg medieval unde vor campa cavaleri, domnițe și meșteșugari de toate felurile, ca să dezvăluie curioșilor cum se practicau meseriile în alte vremuri, care erau tainele artelor medievale, dar și felul în care se derula viața zilnică pe timpul marelui domnitor. Doritorii vor avea ocazia să admire costume medievale unicat, să urmărească demonstrații de luptă, să descopere universul culinar al epocii sau să participe la ateliere pentru toate vârstele. Serile se vor încheia cu spectacole de jonglerii cu foc și concerte de muzică.