Prima doamnă a SUA, Jill Biden, ajunge astăzi în România

0
333

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, vine în România, vineri, în cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră. Prima vizită a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite, transmite News.ro.

Prima Doamnă îi vizitează, vineri, pe soldaţii americani de la Baza Kogălniceanu din Constanţa, iar sâmbătă se va întâlni, la Bucureşti, cu voluntarii şi profesorii care au grijă de refugiaţii ucraineni. Potrivit unor informaţii neoficiale, Jill Biden ar urma să fie însoţită la activităţile din Capitală de Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Jill Biden are deja o postare pe contul său de Twitter pe tema vizitei în Europa: „În drum spre România şi Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale ţărilor vecine şi ale lucrătorilor umanitari”.

Sâmbătă, 7 mai, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite ale Americii, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului din Ucraina.

Vineri, Jill Biden va vizita Baza Aeriană Mihail Kogalniceau, unde se va întâlni cu militarii SUA. Seara, Prima Doamnă va călători la Bucureşti.

Sâmbătă, 7 mai, Jill Biden se va întâlni cu membri ai Guvernului României, cu personalul ambasadei SUA, voluntari care s-au implicat în acţiuni umanitare, precum şi cu educatori care predau copiilor ucraineni strămutaţi şi se preocupă de integrarea lor într-un mediu şcolar stabil şi sigur.

Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va călători la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.

Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.