Fii om bun! Crede în puterea binelui!

0
309

În fiecare an, pe 8 mai, este sărbătorită Ziua Mondială de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, care aduce în atenția lumii întregi binele pe care peste 14 milioane de voluntari din întreaga lume îl fac în fiecare zi.

Într-un mesaj prilejuit de această aniversare, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, a declarat: “Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii recunoaşte munca noastră pentru a face România şi lumea întreagă un loc mai bun pentru fiecare. În ultimele luni, comunităţile locale au ajutat în mod admirabil pe refugiaţii din Ucraina. Voluntarii Crucii Roşii Române sunt mereu la punctele de frontieră şi în centrele de refugiaţi, pentru a oferi protecţie, sprijin, informaţii şi articole de primă necesitate. Sunt mândră de mobilizarea umanitară pe care o văd în ţara noastră! Generozitatea societăţii româneşti mă face să cred în puterea binelui”.

Mişcarea de Cruce Roşie şi Semilună Roşie este formată din Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi 192 de societăţi naţionale.
În România, în timpul pandemiei de COVID-19, Crucea Roşie Română a ajutat milioane de persoane, prin intervenţia în situaţii de urgenţă, prin acordarea de prim ajutor sau de sprijin pentru persoane vulnerabile.

În cea mai recentă criză umanitară, voluntarii şi personalul angajat al Crucii Roşii Române au oferit ajutor umanitar de urgenţă pentru sute de mii de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina: mese calde, asistenţă medicală specializată, asistenţă psiho-socială, sprijin financiar, activităţi de socializare şi educative pentru copii, serviciul de restabilire a legăturilor de familie, transport umanitar peste graniţă.