Un meci cât un sezon pentru echipa de baschet a Băniei

0
158
De la ora 18, în Sala Polivalentă, SCMU Craiova înfruntă BC SCM Timişoara, în partida decisivă pentru calificarea în semifinalele Ligii Naţionale
Echipa de baschet a Craiovei a scăpat de complexul primei victorii în play-off-ul campionatului, reuşind să spargă gheaţa după 13 eşecuri la rând. A făcut-o în seria cu BC SCM Timişoara, care acum a ajuns în pragul meciului decisiv. Aşa cum se anunţa, după locurile ocupate de cele două formaţii la finalul sezonului regular, a fost cea mai echilibrată serie a sferturilor, de altfel singura care a ajuns la meciul 5, restul semifinalistelor stabilindu-se în mai puţine jocuri. Atât Craiova, cât şi Timişoara, au bifat câte un succes pe teren propriu şi unul în deplasare, iar astăzi, de la ora 18, în Sala Polivalentă, este programată partida decisivă. Dacă va elimina Timişoara, SCMU Craiova va juca în semifinale cu CSU Sibiu, în celălalt duel pentru finală fiind angajate U BT Cluj Napoca şi CSM Oradea.
Echipa solicită sprijinul fanilor
După ce ani de zile au avut cea mai mare medie de suporteri dintre echipele de sală ale Băniei, baschetbaliştii şi-au pierdut fanii în acest sezon, iar acum insistă să-i recupereze, măcar pentru acest meci foarte important. Antrenorul Craiovei, Aco Todorov, a vorbit despre acest duel important, spunând că decisive vor fi spiritul de echipă şi aportul publicului: „Urmează meciul 5 din play-off, am luptat tot sezonul pentru a avea avantajul terenului propriu în acest joc decisiv. Vom vedea dacă suntem o echipă într-adevăr sau numai nişte individualităţi. Trebuie să arătăm, mai mult ca niciodată, cel mai bun baschet al nostru, avem nevoie de sprijinul publicului pentru a câştiga această partidă. Suntem în play-off, niciun meci nu seamănă cu altul, cum nu seamănă nici cu cele din sezonul regular”. Căpitanul Porter Troupe a făcut şi el apel la suporteri pentru a fi al şaselea jucător în partida de astăzi: „Trebuie să arătăm caracter şi să învingem în acest meci în care stă practic tot sezonul acesta. Este foarte important să avem suportul publicului, avem nevoie ca fanii să fie al şaselea jucător pentru a putea merge în semifinale”. Experimentatul baschetbalist şi-a dovedit valoarea în special în aceste meciuri de play-off, în care a fost cel mai bun jucător al Craiovei.