Au plătit mii de euro să ajungă în Germania! / Opt migranţi ascunşi în două camioane descoperiţi la PTF Calafat

0
106

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, au depistat, vineri dimineaţa, ascunşi în două camioane care transportau piese auto, cinci cetăţeni irakieni şi trei sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în Germania. Cei opt cetăţeni străini, care au declarat că au plătit mii de euro pentru a ajunge la destinaţie, dar şi şoferii celor două automarfare au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

1

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, vineri dimineaţa, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc Ali M., la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia, cu care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, din Turcia cu destinaţia Germania. Cu ocazia controlului specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că şnurul care asigură prelata camionului era tăiat în zona sigiliului. Astfel, oamenii legii au trecut la verificarea amănunţită a compartimentului marfă, descoperind, printre cutiile cu marfa transportată, cinci persoane (un bărbat, o femeie şi trei copii). În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt o familie de cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 7 şi 40 ani. La audiere au declarat că au plătit în Turcia, unei persoane a cărei identitate nu o cunosc, suma de 5.000 de dolari pentru a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei. Conducătorul auto a declarat că nu ştia nimic despre cele cinci persoane ascunse în autovehiculul său.

migranti 1Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui alt autocamion cu care transporta piese auto pe aceeaşi rută, cetăţeanul bulgar Rusi R., în vârstă de 38 ani. La verificarea cu aparatura de detectare a cantităţii de dioxid de carbon, s-a obţinut un rezultat pozitiv, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au pornit un control amănunţit în compartimentul marfă al camionului. Între piesele auto tansportate, oamenii legii au descoperit trei persoane de sex masculin, care au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi au vârste cuprinse între 18 şi 25 ani. Tinerii au declarat că au plătit fiecare, unui facilitator în Turcia, 4.000 de euro, pentru a-i ajuta să ajungă în vestul Europei. Conducătorul auto a declarat că nu ştia despre prezenţa celor trei în compartimentul marfă al autocamionului.

migranti„În ambele cazuri, conform protocolului româno-bulgar, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră, împreună cu şoferii şi mijloacelor de transport, au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun”, ne-a declarat comisar şef Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.