Craiovenii, aşteptaţi la Târgul Doljconstruct – Mobex – Climaterm

0
775

Craiovenii care sunt interesaţi să-şi construiască o casă sau, în cazul în care o au, să o doteze cu toate celelalte accesorii mai au la dispoziţie trei zile pentru a vizita Târgul Doljconstruct – Mobex – Climaterm, organizat în incinta Centrului expoziţional Transfrontalier, din vecinătatea Baumax.  Aici vor găsi tot ce le trebuie pentru amenajarea locuinţei, începând de la cărămizi, ţiglă, pavaj şi terminând cu centrale termice, tâmplărie şi chiar mobilă.

Organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj, expoziţia a fost deschisă ieri şi poate fi vizitată până vineri, 8 mai, în Centrul Expoziţional Transfrontalier, situat pe platforma RAT Craiova (vizavi de Baumax). „În pavilion expun 30 de operatori economici, producători sau comercianţi din domeniul construcţiilor şi amenajărilor, instituţii bancare cu oferte de finanţare. Ediţia curentă reuneşte atât expozanţi tradiţionali, precum Pluvirom Craiova, Arcon Sfântu Gheorghe, Elpreco Craiova, cât şi firme aflate la prima participare, Mobila Simex din Şimleul Silvaniei, Ameripol Trading LTD Alba-Iulia, PAC Systems Oradea”, a declarat Ioan Vigaru, preşedintele CCI Dolj, în deschiderea târgului. Cei interesaţi pot să viziteze gratuit standurile, care sunt deschise în fiecare zi între orele 10.00 şi 18.00, cu excepţia ultimei zile, cea de duminică, când uşile complexului se vor închide la ora 16.00.

Preţuri rezonabile pentru construcţia unei case

Craiovenii care plănuiesc să-şi ridice o casă se pot interesa cât îi costă zidăria şi învelitoarea, firma Elpreco venindu-le în întâmpinare cu o ofertă în acest sens. “Avem preţuri rezonabile care variază în funcţie de modul cum negociem cu clientul. Dacă vrea să-şi construiască o casă mare, are nevoie de o cantitate mai mare de material şi atunci o vor cumpăra la un preţ mai mic”, a declarat Doina Soloveanu, reprezentant Elpreco. Pe lângă sistemele de zidărie cu BCA, societatea expune la stand două tipuri de ţiglă, Skandia – model tradiţional şi Arcadia – model nou, mai multe sortimente de pavaj din gamele rustic şi contemporan, precum şi un sistem propriu de canalizare despre care se spune că are o durată de viaţă de 100 de ani. Un alt avantaj este că, odată intraţi în târg, vizitatorii au la dispoziţie mai multe oferte pentru a alege, firmele Recon SA Craiova, Ciromat SRL Craiova şi Baumax venind şi ele cu materiale de construcţii.

Penitenciarul de Minori şi Tineri vinde tâmplărie din lemn

Odată ridicată casa, proprietarii pot trece la stadiul următor. Şi în ceea ce priveşte modelul de tâmplărie potrivit au posibilitatea să aleagă între mai multe oferte. Societatea Win Impex SRL şi Acoplast SRL, ambele din Craiova, expun profile PVC şi geamuri termopan. Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova şi-a făcut intrarea pe piaţă cu tâmplărie de lemn, executată în atelierele proprii de un grup de 19 deţinuţi. “Realizăm tâmplărie din lemn la dimensiunile şi în culorile pe care le comandă clientul nostru”, a precizat insp. Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului. Comenzile se primesc direct la PMT şi pot fi executate într-un timp scurt, în funcţie de trebuinţele clientului. Pentru că se foloseşte mâna de lucru din interiorul închisorii, preţurile sunt mai mici decât cele de pe piaţă. Orientativ, o fereastră cu dublă deschidere costă 300 de lei, iar o uşă normală de apartament – 650 de lei.

Încălzire cu panouri solare

Pentru încălzirea locuinţei, printre alte oferte, târgul vine şi cu tehnologia nemţească marca Buderus, care poate fi vizitată la standul firmei Coninstal, distribuitorul la Craiova. Cei interesaţi pot să aleagă între două surse de încălzire, cea clasică – pe lemne şi cea neconvenţională – cu ajutorul panourilor solare. “La încălzirea cu lemne, clienţii noştri pot să aleagă între cazanul din fontă şi cel din oţel cu gazeificare. Primul are schimbătorii de căldură dintr-o fontă specială ce garantează o durată lungă de viaţă, iar cel din oţel are, printre altele, avantajul că permite încălzirea cu buşteni mari, de până la 0,5 metri lungime”, a precizat un reprezentant al firmei. Pentru încălzirea locuinţe şi a apei calde menajere se pot folosi şi panourile solare, prezentate în mai multe variante. În funcţie de banii de care dispun, clienţii pot opta între o centrală termică pe lemne, care costă 2.700 de euro, şi un pachet de panouri solare, cu boiler de 300 de litri, cu preţul de 4.586 de euro.