Liverpool şi Man City, victorii în sferturile Champions League

0
495

Înainte să se dueleze în derby-ul care poate decide titlul în acest sezon de Premier League, duminică, de la ora 18.30, iar apoi, pe 16 aprilie, în semifinalele FA Cup, Manchester City şi Liverpool au câştigat meciurile tur din sferturile Champions League, disputate marţi seara.

Într-o partidă arbitrată de Istvan Kovacs şi pe care a dominat-o net ca posesie, dar nu şi ca ocazii, trupa lui Pep Guardiola a trecut cu 1-0, pe teren propriu, de Atletico Madrid. Defensiva supraaglomerată a lui Diego Simeone a fost depăşită o singură dată, în minutul 70, când nou-intratul Foden l-a deschis pe De Bruyne şi acesta a şutat la colţul lung.

Liverpool a speculat ideal tragerea la sorţi a sferturilor, care i-au scos în cale cel mai accesibil adversar, Benfica Lisabona, şi s-a impus cu 3-1 în deplasarea de pe “Da Luz”. Konate ’17, Sadio Mane ’35 şi Luis Diaz ’87 au punctat pentru “cormorani”, respectiv Darwin Nunez ’49, pentru “vulturi”.

Miercuri, de la ora 22, se dispută celelalte sferturi de finală din Champions League: Chelsea – Real Madrid şi Villarreal – Bayern Munchen.