Ghid despre cum să alegi un cazinou online sigur

0
44

Jocurile de noroc sunt practicate încă din cele mai vechi timpuri. La început nu se știa de poker, blackjack sau ruletă, dar oamenii din clasele sociale superioare căutau distracție prin parierea pe unele jocuri. Așa au apărut arenele de luptă, colosseum, hipodromul și multe alte zone unde aristocrații pariau pe gladiatori, lei, cai etc.

Din arenele cu lei și gladiatori s-a trecut la cazinourile stradale. Primele case de pariuri au apărut prin anii 1630, în Italia. Ulterior, industria s-a dezvoltat și cel mai mare avânt al cazinourilora fost în Statele Unite. În prezent, Las Vegas este considerat unul dintre cele mai mari orașe dedicate jocurilor de noroc, pe lângă Monaco, Macao și multe alte metropole.

Dar lucrurile au evoluat și sunt într-o continuă transformare. Odată cu dezvoltarea internetului și tehnologiei de comunicare, online-ul a fost luat cu asalt de cazinourile online. Atmosfera în online nu se compară cu cea din cazinourile clasice, dar cu siguranță sunt numeroase avantaje de a practica jocurile de noroc și digital.

Însă trebuie să fiți foarte atenți când alegeți să vă încercați norocul în mediul online. Sunt sute de site-uri cu jocuri de noroc, unele cu renume mondial și cu un grad de securitate foarte ridicat, în timp ce altele sunt nesigure și lipsite de încredere.

Pentru a vă bucura de practicarea jocurilor de noroc într-un mediu sigur, controlat și onest, trebuie să fiți atenți la mai multe elemente de securitate și siguranță în mediul virtual.Vă recomandăm să vizitați un ghid despre cazinourile online și să urmați sfaturile pe care le menționăm în acest articol.

Când accesați din România un cazinou online, verificați să aibă licență. Jocurile de noroc și cazinourile online sunt autorizate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Instituția aflată în subordinea Ministerului Finanțelor Publice a fost fondată în 2013. ONJN se ocupă cu gestionarea, controlul și monitorizarea domeniului jocurilor de noroc. Aceasta autorizează și monitorizează cazinourile online ce au ca target jucătorii din România.

Dacă accesați site-uri internaționale, verificați să fie licențiate, sigure și să nu facă parte din listele negre la nivel mondial.

Odată ce ați accesat site-ul cazinoului online ales, verificați să existe certificatul sau sigla SSL (Secure SocketsLayer). Acesta este un mod de a vă asigura că datele voastre furnizate website-ului sunt cripate și sigure. Totodată, tranzacțiile financiare sunt operate în siguranță.

Înainte să accesați primele jocuri de noroc din cadrul site-ului, verificați detaliile despre cazinoul online, despre furnizorul de jocuri de noroc, dar și despre tehnologia și infrastructura digitală utilizată. În general, cazinourile online ar trebui să ofere un minim de informație despre tehnologia din spatele site-ului și al jocurilor existente pe platformă. Dacă anumite informații nu vă sunt clare, ar trebui să puteți contacta cazinoul pentru clarificări și să puneți întrebări despre softwareulexisten și securitatea acestora.

Cu ocazia aceasta verificați serviciul de suport pentru clienți. Un cazinou bun și respectabil va răspunde într-un timp rezonabil la întrebările jucătorilor. În mod normal, ar trebui să asigure suport 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Acesta ar fi un bun indiciu că ați ales cazinoul potribit, care este preocupat de siguranța și satisfacția clienților săi.

Totodată, cazinoul online poate solicita la rândul său feedback, arătând astfel că este interesat de îmbunătățirea experienței generale de joc. Astfel puteți citi și recenziile lăsate de alți jucători. Este bine să fiți atenți la ce zic alții despre serviciile cazinourilor online, la mijloc fiind banii voștri.

Când doriți să alimentați contul de joc, verificați tranzacțiile bancare. În mod normal și în conformitate cu noile prevederi legale, orice tranzacție online trebuie autorizată în mai mulți pași.

După ce v-ați asigurat că webiste-ul cazinoului online ales îndeplinește nivelurile de siguranță, securitate și încredere, urmează să fiți atenți la modurile de joc, la rata de retur, la rentabilitate și procente de plată. Ar fi bine să aveți în vedere și perioada în care sunt plătite câștigurile și modurile prin care pot fi extrași banii câștigați.

Când vine vorba de procentele de plată, trebuie să aveți în vedere că orice cazinou va ieși mereu pe plus. Asta înseamnă că a stabilit o rată medie de rentabilitate pentru fiecare joc. De exemplu, jocurile de tip slots au marjă de profit de 5% și rentabilitate pentru jucător de 95%. Asta înseamnă că 95 de cenți dintr-un dolar se întorc în fondul de câștiguri.

Jocurile de noroc au procente variabile de plată. Jocurile precum blackjack sau ruletă au rata de profitabilitate mai mică pentru cazinou, în timp ce păcănelele aduc un profit mai mare cazinourilor online și clasice.

Încheiem acest mic ghid cu partea de câștig. Atunci când un jucător câștigă la jocuri de noroc în cadrul unui cazinou online, în mod normal ar trebui să existe posiblitatea ca acesta să retragă bani, atât cât dorește, din contul său de joc.

Feedbackul jucătorilor vă poate oferi informații esențiale cu privire la seriozitatea cu care cazinoul online își onorează plățile.

E bine de știut că toți banii câștigați din jocuri de noroc trebuie declarați prin intermediul declarației 200 și sunt impozitați. Declarația privind venitul realizat se depune anual, pentru fiecare an fiscal. Persoanele fizice trebuie să declare distinct fiecare venit brut primit de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc. Dacă într-un an ați retras de mai multe ori bani din câștiguri, trebuie să treceți în formular fiecare venit brut primit conform art. 110, alin. (10).

Până la 66 750 lei inclusiv, impozitul este de 1%. Între 66 751 și 445 000, se plătește suma 667.5 lei + 16% din ceea ce depășește suma de 66 751 lei. Dacă înregistrați câștiguri de peste 445 000, se plătește 61187,5 + 25% din ceea ce depășește suma de 445 000.

În concluzie, fiți atenți la ce cazinou online alegeți să vă încercați norocul. Acesta trebuie să fie sigur, să fie protejat, tranzacțiile să fie securizate, jocurile să fie setate corespunzător, iar plățile să se facă într-un timp rezonabil.

Însă cel mai important aspect ține de voi. Jucați și pariați doar sumele pe care sunteți dispuși să le pierdeți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *