Primăria Craiova: Termenul de plată al impozitelor locale, amânat până pe 30 iunie

0
582

Termenul de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport se prorogă de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020, perioadă în care se vor primi în continuare bonificațiile stabilite de Consiliul Local, de 10%, au anunțat reprezentanții Primăriei Craiova. 

Pentru celelalte obligații fiscale datorate bugetului local al Municipiului Craiova, scadente începând cu data de 21.03.2020 și neachitate până la încetarea măsurilor fiscale dispuse prin prevederile art. VII din OUG 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, nu se calculează și nu se datorează majorări de întârziere și nu sunt considerate obligații fiscale restante.

”Conform prevederilor OUG 29/2020, privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin proprire a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală. Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri si disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de catre instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale locale. Aceste măsuri fiscale încetează în termen de 30 zile de la încetarea stării de urgență”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.