Amenzi de peste 100.000 lei pentru comercianţi de peşte şi produse de panificaţie

0
121

Poliţiştii de investigare a fraudelor craioveni şi-au intensificat, în această perioadă, controalele la comercianţii care vând produse de panificaţie, patiserie sau peşte – produse cerute în cantităţi mai mari decât de obicei în preajma sărbători pascale. Oamenii legii au descoperit şi nereguli, aplicând, în total, amenzi de peste 100.000 lei.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă dimineaţa, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune în judeţul Dolj pentru prevenirea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării peştelui şi produselor din peşte”, ţinând seama că pentru ziua Floriilor cererea a fost foarte mare. În cadrul acţiunii, oamenii legii au verificat 20 de societăţi comerciale şi alte 8 persoane fizice autorizate, precum şi mai multe mijloace de transport. În urma neregulilor constatate poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.000 lei. Totodată, oamenii legii au confiscat peste 200 kg de peşte. Astfel, în timpul controlului efectuat în incinta complexului comercial Marlorex, a fost identificat un bărbat de 55 de ani din Craiova, care avea la vânzare 70 kg peşte congelat- specia macrou, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 70 kg peste fără documente de provenienţă.

Şi tot la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, în municipiul Craiova, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificaţie”. Poliţiştii au verificat 6 societăţi comerciale şi alţi 7 agenţi economici, persoane fizice, precum şi mai multe mijloace de transport. În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.000 lei, au confiscat aproape 1000 de pâini şi peste 700 kg de făină. Astfel, în cadrul controlului efectuat la o brutărie din Craiova, a fost descoperită cantitatea de 320 kg făină, ce urma a fi utilizată în procesul de producţie, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 320 kg făină, aflată în gestiune fără documente de provenienţă.
„Activităţile desfăşurate, se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, dispus de Şeful Poliţiei Române, pentru perioada 2- 9 aprilie a.c., pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti şi în mod special a actelor de comerţ ilicit. Tocmai de aceea, controalele la comercianţii din judeţul Dolj vor continua”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.