Lucrările la pasaj ne lasă fără apă

0
53

Mâine şi poimâine, mai multe cartiere ale Craiovei nu vor avea apă rece la robinete. Compania de Apă Oltenia a anunţat că locatarii trebuie să suporte prin rotaţie aceste opriri, care sunt cauzate de lucrările la pasajul suprateran.

După haosul din trafic, pentru care autorităţile caută încă soluţii, pasajul aerian care trebuie să se ridice în Valea Vlăicii vine şi cu alte neplăceri. Conducerea Companiei de Apă (CAO) Oltenia a anunţat că  alimentarea cu apă potabilă va fi oprită în majoritatea cartierelor din Craiova, din cauza lucrărilor de construcţie a pasajului suprateran din centrul oraşului. Specialiştii spun că este necesară executarea unor lucrări de deviere a reţelelor publice de apă şi canalizare. De asemenea, tot în aceste zile, angajaţii companiei montează şi un număr de 14 vane care “vor limita numărul de avarii cu apă potabilă în perimetrul şantierului şi în zonele adiacente”. Altfel spus, odată cu efectuarea acestor lucrări, locatarii din centru ar trebui să nu mai aibă de suferit de lipsa apei cât timp se va lucra la pasaj.

O zi fără apă rece

Apa va fi oprită joi, între orele 7.30 şi 22.00, şi va afecta mai multe zone din oraş. Conform comunicatului CAO, trebuie să-şi facă provizii de apă craiovenii care locuiesc în următoarele cartiere: “Corniţoiu”, “George Enescu”, “Brazda lui Novac”, “Rovine”, “Lăpuş”, “Siloz”, “Sărari”, “Valea Roşie”, “Calea Bucureşti”, zona centrală a municipiului Craiova – cuprinsă în perimetrul delimitat de strada “Brestei”, strada “George Bibescu”, bulevardul “Ştirbei Vodă”, strada “Unirii”, strada “Corneliu Coposu”, strada “Caracal”, bulevardul “Decebal”, “Calea Bucureşti” – dar şi strada “Rozelor”, blocurile CFR, strada “Alunului” şi aleile adiacente, strada “Depoului” şi aleile adiacente, şi strada “Triajului”.

Cartierul Bariera Vâlcii se resimte noaptea

De asemenea, în noaptea de joi spre vineri, în intervalul orar 22.00 – 4.00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în cartierul Bariera Vâlcii, în această perioadă urmând să se readucă la parametrii hidraulici iniţiali reţeaua de distribuţie a apei potabile în zonele afectate de lucrări. Pentru a nu exista confuzii, conducerea companiei a subliniat care sunt cartierele craiovene în care nu se va întrerupe furnizarea apei: “Craioviţa Nouă”, “Romaneşti”, “Veteranilor”, “1 Mai” (de la strada “Tabaci” până în “Romaneşti”), “Popoveni”, “Făcăi”, “Cernele”, “Lascăr Catargiu”, “Mofleni”, “Plaiul Vulcăneşti”, “Lăpuş-Argeş”, “Şimnicu de Jos”, “Bordei”, platforma industrială de est şi cea de vest, fabrica de Avioane, magazinul “Metro”, Parcul Industrial Craiova, uzina “Ford”, strada “Drumul Apelor” şi aleile adiacente.