Consilierii locali din Leu îl acuză pe primarul Antonie Drăghici de încălcarea legii

3
250

La Primăria comunei Leu problemele persistă, iar acuzaţiile aduse primarului Antonie Drăghici sunt unele destul de grave. Viceprimarul Iulian Cristescu într-o adresă formulată către prefectul Nicolae Giugea cere “un audit din partea Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor care să verifice gravele abateri de la nivelul Primăriei Leu”.

Antonie Drăghici

„Având în vedere situaţia actuală fără precedent de la nivelul Primăriei Leu, în ceea ce priveşte abuzurile, încălcarea flagrantă a legii, fel şi fel de tertipuri şi şmecherii golăneşti, de ocolire a actelor normative emise de Guvernul României în cârdăşie şi evidentă colaborare frauduloasă cu Instituţia Prefectului Dolj, prin foştii reprezentanţi de frunte, precum Eugen Georgescu şi Eugen Marinescu, se impune verificarea numeroaselor matrapazlâcuri, abuzuri, infracţiuni, falsuri grosolane făcute cu bună ştiinţă de actualul primar Antonie Drăghici, susţinut de câţiva acoliţi din primărie şi încurajat de fosta conducere a Prefecturii Dolj”, se arată în adresa viceprimarului Iulian Cristescu adresată prefectului Nicolae Giugea. În aceeaşi adresă viceprimarul Iulian Cristescu îi cere lui Nicolae Giugea „verificarea stufoasei documentaţii în xerocopie transmisă către Direcţia de Verificare a Legalităţii Actelor”, care demonstrează că înfiinţarea şi funcţionarea SC Utilităţi Publice SRL Leu a fost ilegală. „Numai în închipuirea tripletei Antonie Drăghici – Eugen Georgescu – Eugen Marinescu, a încolţit această idee de ocolire a OG 63/2010 prin înfiinţarea SC Utilităţi Publice SRL Leu, care a primit viză de legalitate după 6 luni de zile, fără ca această hotărâre să fie aprobată de Consiliul Local. Acest lucru a fost făcut pentru ca primarul Antonie Drăghici să îşi păstreze la serviciul în Primăria Leu soţia, sora, naşul, finul şi preoteasa din comună pe bani publici”, reclamă Iulian Cristescu.

Hotărârile date nelegale de Eugen Georgescu sunt de fapt legale

Iulian Cristescu aminteşte şi de referatul 1460/07.03.2011 semnat de de Eugen Georgescu, la trei zile după ce a fost demis din funcţie printr-o hotărâre a Guvernului României „transmis în mare grabă primarului Antonie Drăghici”, considerând că hotărârile date la acea dată nelegale de Eugen Georgescu sunt de fapt legale, şi că totul s-a făcut în urma unor presiuni politice. „Precizăm că efortul depus de fostul prefect Eugen Georgescu, de a semna după ce nu mai era în funcţie a fost făcut special cu 20 de minute înainte de şedinţa ordinară a CL din 07.03.2011 unde urma să fie aprobat bugetul în forma dorită de primarul Antonie Drăghici”, mai spune Iulian Cristescu. O altă acuzaţie adusă primarului Antonie Drăghici se referă la vânzarea CAP-ului Zănoaga şi la demolarea şi vânzarea „fără licitaţie o magazie şi a unui cămin cultural de mii de metrii pătraţi fără să recupereze măcar sumele plătite pentru dărâmarea acestora”.

Contracte semnate fără sursă de finanţare

Adresa transmisă prefectului Nicolae Giugea este semnată de încă nouă consilieri locali, iar aceştia indică şi contractele care ar trebui verificate de Corpul de control al MAI: „Rugăm să fie verificată legalitatea încheierii unor contracte de achiziţie publică după cum urmează: 5917/26.08.2010 – în valoare de 401.447,66 lei; 5899/25.08.2010 – 1346666,77 lei; 805/17.09.2009 – 556.693 lei; 4604/12.08.2009”. Cheltuielile pentru bunuri şi servicii au depăşit prevederile bugetului din 2010, iar datoriile Primăriei Leu sunt foarte mari. Mai mult decât atât consilierii locali reclamă faptul că unele contracte au fost întocmite fără prevederi bugetare, fără surse de finanţare reale şi fără respectarea art. 128 din Legea 215/2001 modificată şi completată cu Legea 286/2006 şi fără respectarea art. 44 şi 45 din Legea 273/2006 a finanţelor publice. “La această oră nu există hotărâri ale CL Leu din care să reiese că documentaţiile tehnico-economice ale obiectivelor de investiţii începute deja au fost aprobate. Contractele enumerate mai sus nu au la bază nici o hotărâre a CL Leu sau a unor note justificative în acest sens”, se arată în încheierea adresei. Dacă toate aceste acuzaţii se vor dovedi a fi reale, situaţia primarului Antonie Drăghici nu va fi una confortabilă.

 

3 COMENTARII

 1. Nu se poate asa ceva…Am impresia ca oamenii din Leu sunt prosti sau sunt lasi…
  Puneti domne” mana si mergeti peste primarul ala si vedeti ce face cu banii vostrii in loc sa faca drumuri ca stati acolo ca in MLASTINA el plateste salariu lunar sotiei si altor atarnatori! RUSINE domnule DRAGHICI.
  Se observa ca dl.Cristescu se lupta cu morile de vant in acest sistem debravat si PDL-ist pana in maduva oaselor.
  Parerea mea este ca comuna leu NU il merita pe acest Iulian Cristescu.
  Stima

 2. Dati afara sarlatanul si mojicul de primar,nu se mai poate cu un asa om ,il injurau toti P.D.L.isti si acuma e un pupancurist.Uita ca de sprijinit,l-au sprijinit numai cei cu frica lui Dumnezeu,de cand s-a incirduit cu portocalii,a uitat sa mai aiba respect pentru oameni,a dat foc nasusau la caminul Leu ca sa poata acuma sa toace mereu bani ca inainte se imprumuta de pe o luna pe alta, ii e frica sa nu piarda nevasta postul ca pe prima a bagat-o la zdup, asa de mult a iubit-o? E un mincinos si un nemernic.

 3. D-le Cristescu, continuati tot aşa poate reuşiţi să dati afară cu mafia portocalie din comuna care ne face foarte mult rău.
  D-l ,,inspector financiar” cu studiile la foarte mare distanţă nu ştie să facă ceva şi pentru comună face numai pentru familia lui?Nici bugetul nu l-a aprobat,este singura comună din judeţ fără buget.Ruşine d-le primar!!!Dar ar fi trebuit să ne aşteptăm la mai mult din partea unuia care şi-a băgat soţia în puşcărie? Bine că a fost deştept şi a înlocuit-o să o trimită şi pe asta să răspundă în locul lui.

Comments are closed.